Centru transfrontalier de afaceri și piață agroalimentară româno-bulgară la Valu lui Traian

264
Vizita delegației bulgare prezente săptămâna aceasta în comuna constănțeană Valu lui Traian, cu ocazia proiectului finanțat de CBC, a luat sfârșit ieri, nu înainte, însă, ca invitații să viziteze principalele obiective de investiție din localitate. Prezența delegației bulgare la Valul lui Traian a fost posibilă datorită implementării Programului Phare 2006 RO-BG, un parteneriat între administrațiile publice din Valu lui Traian și Kainardja, Bulgaria. Obiectivul proiectului constă în realizarea unui "Centru transfrontalier de afaceri și piață agroalimentară în comuna Valu lui Traian, județul Constanța".
Având o perioadă de derulare din octombrie 2008 până în septembrie 2009, programul își propune să valorifice la maximum potențialul celor două comunități în domeniul agriculturii, agroalimentar, dar și al comerțului, prin stimularea mediului de afaceri și a interacțiunii între afacerile la nivel transfrontalier.
Potrivit unui comunicat de presă, inițiativa urmărește cinci direcții generale și anu-me: "pregătirea proiectelor de infrastructură de afaceri româno-bulgară, crearea cadrului organizat de acțiune, pregătirea antreprenoriatului existent și potențial în vederea accelerării dezvoltării economice și sociale, pregătirea autorităților publice locale partenere pentru acțiuni și proiecte care să susțină dezvoltarea afacerilor la nivelul zonelor transfrontaliere și acțiuni de marketing direct al afacerilor din domeniul agro-alimentar și al altora identificabile".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5189 secunde