Gigi Chiru:

"Sunt singurul pedelist care plătește prețul coaliției PSD - PD-L la Constanța"

2283
Democrat-liberalii se pot considera mulțumiți după ce, sfidând toate tensiunile din interiorul coaliției cu PSD-ul, au reușit, în cele din urmă, să-și numească oamenii pe care i-au nominalizat pentru conducerile deconcentratelor constănțene care le reveneau, de drept, conform protocolului semnat cu social-democrații. Mai mult decât atât, alimentând uneori supărarea pesediștilor, ei și-au pus oamenii în funcții inclusiv acolo unde miniștrii sunt ai PSD, așa cum a fost cazul sanatoriilor Techirghiol, Mangalia și Eforie, dar și al Agenției de Protecție a Mediului, unde ministrul Nicolae Nemirschi a semnat ordinul de numire în funcția de director coordonator pentru pedelistul Senol Zevri.
Singurul democrat-liberal despre care se poate spune, până la momentul de față, că nu a câștigat nimic este Gigi Chiru. Fost candidat pe Colegiul 6 la Camera Deputaților, Chiru a fost nominalizat de Organizația Județeană a PD-L Constanța pentru conducerea Inspectoratului Teritorial de Stat în Construcții, acolo unde, însă, PSD-ul și-a pus omul, în concordanță cu prevederile Ordonanței de Urgență 37/2009, publicată, pe 22 aprilie, în Monitorul Oficial. În pofida numeroaselor discuții care au avut loc, potrivit atât explicațiilor lui Mircea Banias, liderul PD-L Constanța, cât și celor ale lui Chiru, cu premierul Emil Boc, situația a rămas neschimbată: Ion Florentin a ocupat funcția de director coordonator al instituției având sprijinul PSD, în timp ce Chiru nu a fost numit nicăieri. Și asta în contextul în care Organizația PD-L Eforie a obținut rezultate foarte bune la alegerile parlamentare din noiembrie 2008, dar și la cele pentru Parlamentul European.
Despre situația în care se află, Gigi Chiru a declarat că nu e supărat și nici nu reproșează nimic, nimănui. "Pretenția mea este firească din punct de vedere politic, este justificată. Dar nu sunt supărat pe nimeni, sunt încă pe poziții. Deocamdată". Totodată, democrat-liberalul a precizat că nu vrea să renunțe la acest post și nici nu se gândește la altă instituție deconcentrată. "Așteptăm cuminți. Numirea nu stă în pixul lui Banias, deci nu am pe cine să mă supăr, nu am nimic de reproșat. Discuțiile și negocierile sunt la alt nivel, Inspectoratul General e condus de PSD", a subliniat Chiru.
Cu toate acestea, democrat-liberalul a lăsat să-i scape un regret: "Sunt singurul pedelist care plătește prețul coaliției PD-L - PSD la Constanța. Deși asta nici nu poate fi numită coaliție".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4134 secunde