Democrat-liberalii constănțeni nu mai respectă protocolul de fuziune dintre PD și PLD

1437
Democrat-liberalii constănțeni nu mai respectă protocolul de fuziune dintre PD și PLD - 08580950119c1a77a2398f806e77db75.jpg
Democrat-liberalul Iancu Stavrositu, consilier județean și vicepreșe-dinte al PD-L Constanța, a depus o contestație privind validarea, în funcția de prim-vicepreședinte al Organizației Județene a PD-L, a fostului europarlamentar Adrian Manole. Reamintim că acesta din urmă a fost ales în conducerea județeană a partidului în cadrul unei ședințe a Biroului Permanent Județean din data de 24 aprilie, după ce fostul prim-vicepreședinte, actual subprefect, Mircea Iustian, a demisionat din partid, în conformitate cu prevederile statutului înaltului funcționar public.
Ceea ce contestă, de fapt, democrat-liberalul ar fi, se pare, încălcarea statutului partidului, în sensul în care, potrivit protocolului de fuziune prin absorbție dintre PD și PLD, funcția de prim-vicepreședinte ar trebui să revină, de drept, foștilor pelediști. Iar cum Mircea Iustian provenea din fostul PLD, normal ar fi fost ca postul să fie ocupat, în continuare, de un democrat-liberal care, însă, inițial a fost membru al PLD Constanța.
Conform explicațiilor președintelui PD-L Constanța, Mircea Banias, dar și celor ale deputatului democrat-li-beral Maria Stavrositu, respectarea statutului nu a fost, în ultima vreme, tocmai una dintre preocupările pedeliștilor constănțeni. Concret, președintele pedeliștilor tomitani a explicat că, ulterior reorganizării Birourilor Permanente ale PD-L Constanța, după rezultatele dezas-truoase de la alegerile locale de anul trecut, dar și în urma scandalului din PD-L Constanța, "funcția de preșe-dinte de la județ a revenit unui fost pedist, în vreme ce aceea de la mu-nicipiu, unui fost peledist". Astfel, președintele Organizației Municipale a PD-L Constanța este Florian Constantin, fost candidat al PLD Constanța la alegerile europarla-mentare din 25 noiembrie 2007. Deși a mărturisit că statutul nu mai este respectat, senatorul Mircea Banias a adăugat că în cadrul ședinței de BPJ care ar trebui azi contestația lui Stavrositu ar putea fi luată în discuție din nou și asta pentru că, în scopul soluționării sale, PD-L Constanța trebuie să-și completeze Comisia pentru Statut, Etică și Litigii care, în prezent, este incompletă. Statutar, această comisie trebuie să numere cinci membri.

"Spiritul mișcării pelediste a dispărut aproape total"
De cealaltă parte, deputatul Colegiului 10, Maria Stavrositu, și-a exprimat, totuși, dezamăgirea vizavi de faptul că statutul partidului este încălcat de luni de zile. "Am un regret, anume acela că spiritul mișcării pelediste a dispărut aproape total din PD-L Constanța", a fost, mai exact declarația parlamentarului con-stănțean, fost peledist.
În pofida faptului că din declarațiile celor doi parlamentari PD-L de Constanța nu a reieșit vreun indiciu al unui conflict, ambii au recunoscut, de pe poziții diferite, e drept, că protocolul de fuziune dintre PD și PLD nu a reprezentat o prioritate pentru democrat-liberalii de la malul mării.
Maria Stavrositu, secretar general al Organizației Municipale a PD-L Constanța a subliniat că "nu se pune problema calităților și a competenței lui Adrian Manole, ci legitimitatea ocupării acestei funcții în interiorul partidului".
Nu în ultimul rând, de precizat este că, așa cum a declarat președintele Mircea Banias, BPJ-ul ar putea să ia în calcul "posibilitatea să se reintre în protocol și, implicit, respectarea statutului". Așa cum a fost anunțat, democrat-liberalii constănțeni ar trebui să se reunească azi după amiază într-o ședință a Biroului Permanent Județean.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.044 secunde