Ceremonial militar-religios la Monumentul Eroilor Sârbi de la Medgidia

557
Sâmbătă, 17 septembrie, la Monumentul Eroilor Sârbi din incinta Cimitirului Ortodox din Medgidia, va avea loc un ceremonial militar-religios cu prilejul împlinirii a 95 de ani de la intrarea României în Primul Război Mondial și aniversarea a 85 de ani de la dezvelirea Monumentului Eroilor Sârbi. Evenimentul este organizat de "Asociația Națională Cultul Eroilor" Constanța, "Asociația Națională Cultul Eroilor" Medgidia și Primăria Municipiului Medgidia.

Activitatea se va desfășura cu participarea unei delegații din Serbia, a Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere "Roland Pârlăgeanu", a Asociației "Cultul Eroilor", Unității Militare 1459 și a oficialităților locale. De asemenea, vor fi prezenți și elevi ai Cercului Școlar Cultul Eroilor "Lucian Grigorescu" din Medgidia, ai Școlii "Mircea Dragomirescu" și ai Școlii din localitatea Siliștea, precum și cetățeni ai municipiului.

Conform tradiției, după defilarea gărzii de onoare și rostirea alocuțiunilor de către primarul Medgidiei și reprezentantul dele-gației sârbe, un sobor de preoți va oficia ceremonialul religios în memoria ostașilor căzuți la datorie, după care cei prezenți vor depune coroane de flori la monument.

Organizatorii au pregătit și un scurt moment artistic cu caracter patriotic, constând în exerciții demonstrative privind tehnica militară din acea vreme. De asemenea, soldații vor defila în costume de epocă. Activitatea de la Medgidia se va încheia cu retragerea participanților spre a reitera itinerariul luptei de acum 95 de ani, pe traseul Medgidia - Cobadin - Mănăstirea Sf. Andrei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Septembrie 2011
Stire din Eveniment : Crimă între frați
Pagina a fost generata in 0.2561 secunde