Cum vor să oprească conservatorii ridicarea abuzivă a mașinilor

492

Articole de la același autor

Vicepreședintele PC și candidatul la Primăria Sectorului 2 București, Bogdan Diaconu, împreună cu deputatul PC Florentin Gust inițiază un proiect de lege care să interzică ridicarea abuzivă a mașinilor parcate neregulamentar.

Potrivit proiectului de lege care va fi depus la Parlament, solicitarea de sume de bani de către firmele private pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor va fi interzisă. Legea restricționează drastic ridi-carea mașinilor, prevăzând această măsură doar în cazurile extreme în care autovehi-culele blochează circulația, traficul rutier sau accesul la instituțiile publice. În plus, ridicarea unei mașini se face doar cu întocmirea unui act juridic care să includă măsurătorile doveditoare ale faptului că mașina ridicată era parcată de manieră să încurce grav circulația. În celelalte cazuri, parcarea neregulamentară se sancționează doar cu o amendă în funcție de mărimea vehiculului.

Legea mai prevede ca sumele încasate pentru ridicarea, transportul și depozitarea mașinilor să devină sursă la bugetele locale, urmând a fi folosită pentru amenajarea de locuri de parcare sau pentru achiziționarea utilajelor necesare acestei activități.

"Ridicatul mașinilor a devenit în România un abuz generalizat și o fabrică de bani pentru firme-căpușă din preajma primăriilor care nu dau apoi niciun leu la bugetul local. În condițiile în care cetățenii nu beneficiază de locuri de parcare în orașe, este absurd să li se ridice mașinile numai pentru a îmbogăți clientela politică. Legea noastră are scopul de a limita acest abuz și de a reinstaura normalitatea. Când problema locurilor de parcare va fi rezolvată în mod real, atunci abia vom putea înăspri legislația", spune vicepreședintele PC, Bogdan Diaconu. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.354 secunde