Cernavodă - proiect ce vizează evacuarea în caz de accident nuclear

343
Primarul orașului Cernavodă, Mariana Mircea, a participat la lansarea proiectului european "Pregătirea pentru evacuare în caz de accident nuclear".

Proiectul a fost inițiat de orașul Krsko din Slovenia, oraș înfrățit cu Cernavodă, în vederea îmbunătățirii planurilor pentru evacuare în caz de accident nuclear și pentru pregătirea membrilor Comitetului pentru Situații de Urgență. Orașul Cernavodă este partener în cadrul proiectului alături de orașele Zagreb din Croația și Obrigheim am Neckar din Germania care găzduiesc centrale nucleare.

"Activitățile proiectului constau în organizarea unor ateliere și exerciții cu scopul îmbunătățirii planurilor locale de pregătire a populației pentru evacuarea în caz de accident nuclear pentru toate cele trei etape: observare, notificare și alertă, pregătirea și executarea evacuării, primirea și cazarea persoanelor evacuate", a declarat Mariana Mircea.

Ea a mai precizat că proiectul este destinat perfecționării membrilor comitetelor locale pentru situații de urgență care vor lua parte la aceste ateliere de lucru îmbunătățindu-și astfel experiența în domeniul protecției civile.

"Acest proiect este foarte benefic pentru orașul Cernavodă având în vedere schimburile de experiențe care se vor derula cu celelalte municipalități europene implicate în proiect și care din punct de vedere al pregătirii pentru evacuarea în caz de accident nuclear sunt bine pregătite. Proiectul este finan-țat din fonduri europene, finanțarea maximă pe care o primește orașul Cernavodă în acest proiect este de 20.000 euro, iar cofinanțarea de până la 25% din totalul fondurilor primite pentru proiect", a mai declarat primarul Mariana Mircea.

Lansarea proiectului a avut loc la Krsko, în Slovenia, unde primarii orașelor partenere în proiect au semnat contractul de finanțare și protocolul de colaborare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 06 Martie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.4391 secunde