Concurs Chiriță nu se dă dus de la șefia Asociației Orașelor din România

519

Articole de la același autor

Asociația Orașelor din România se va reuni în cursul săptămânii viitoare în cadrul Adunării Generale, eveniment ajuns anul acesta la a XV-a ediția și susținut la București. Astfel, între 12 și 15 martie, peste 150 de primari vor discuta, alături de președintele AOR, Ionel Chiriță, edilul Hârșovei, despre instrumentele financiare necesare dezvoltării locale, precum și despre întărirea parteneriatelor dintre orașele mici și schimburi de experiență.
Potrivit primarului Ionel Chiriță, la adunare vor lua parte premierul Călin Popescu Tăriceanu, Ministrul Economiei și Finanțelor, Varujan Vosganian, Ministrul Internelor și Reformei Administrative, Cristian David, precum și cel al Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Dacian Cioloș. În ceea ce privește tematicile care vor fi abordate, președintele AOR a declarat: "Avem teme foarte incitante, probleme legate de legislația administrației publice locale și, cea mai importantă dintre toate, finanțarea proiectelor de dezvoltare locală". Totodată, Chiriță a mai precizat: "Trebuie să definim activitatea orașelor și, în sensul acesta, să luăm în calcul toate șansele lor de dezvoltare. De aceea, în prezent lucrăm la definitivarea unui document esențial pentru această adunare, și anume la Programul Strategic de dezvoltare a orașelor românești. Prin el vom trasa direcțiile de dezvoltare și aspectul care ține de finanțare".

"Nu văd niciun impediment pentru a candida iarăși la președinția AOR"
Referitor la bilanțul AOR de anul acesta, președintele asociației a declarat: "Este un moment deosebit, vom trage linie și vom vedea ce s-a realizat în 2007 și ce vom face de acum înainte. Însă Adunarea Generală din luna martie este cu atât mai importantă cu cât ea precede o alta, planificată în toamna acestui an, atunci când, așa cum prevede statutul, ulterior alegerilor locale, AOR își alege un nou președinte". Despre un eventual nou mandat de președinte al AOR, Ionel Chiriță a specificat: "E încă foarte devreme să mă decid și, în plus, asta depinde și de alegerile locale. Vom analiza, eu și colegii mei, dacă locul meu mai este acolo. Însă dacă voi ieși din nou primar, pentru că asta este una dintre condiții, nu văd niciun impediment pentru a candida încă o dată la președinția Asociației Orașelor din România".
De menționat este și faptul că, în conformitate cu declarațiile lui Chiriță, "AOR ar putea să devină asociație de utilitate publică, ceea ce înseamnă că, în funcție de anumite condiții, Guvernul României ar putea să finanțeze unele dintre proiectele asociației".
Nu în ultimul rând, președintele AOR a subliniat și semnificația pe care o vor avea, în contextul acestei întâlniri, parteneriatele care s-au creat între Asociația Orașelor și alte structuri similare din străinătate, Chiriță afirmând în sensul acesta: "Ne așteptăm ca la evenimentul de săptămâna viitoare să fie prezenți și invitații noștri din Marea Britanie, Franța, Spania și Bulgaria".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.901 secunde