Cinci comune din Constanța se vor înfrăți cu localități din Republica Moldova

294
1
Cinci comune din Constanța se vor înfrăți  cu localități din Republica Moldova - cincicomunedinconstanta-1460393914.jpg

Articole de la același autor

Primăria și Consiliul local Cumpăna au fost reprezentate, zilele trecute, la Parlamentul României, de primarul Mariana Gâju, care a participat la prima ediție a Conferinței Reprezentanților Comunităților Locale din România și Republica Moldova. Evenimentul a fost organizat de Grupul Parlamentar "Prietenii Unirii", Platforma Unionistă Acțiunea 2012 și Institutul Pentru Cultură și Drepturi Europene. Scopul întâlnirii a vizat intensificarea relațiilor economice și culturale dintre comunitățile locale din Republica Moldova și România, în special prin semnarea acordurilor de înfrățire. La conferință au participat 800 de primari din România și Republica Moldova.

În cadrul evenimentului, reprezentanții comunităților locale au discutat despre oportunitățile de colaborare și specificul proiectelor prin inter-mediul cărora pot fi obținute finanțări nerambursabile (nu numai pentru localități de frontieră), despre cooperare transfrontalieră în cadrul Programului Operațional Comun România - Republica Moldova 2014 - 2020. Primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju, a subliniat faptul că aceste parteneriate de înfrățire nu pot decât să aducă beneficii comunităților, parteneriate trainice și spornice, schimburi de experiență între localități în domenii culturale, sociale și de dezvoltare economică.

Totodată, primarul Mariana Gâju a dat citire celor mai importante puncte din cele 12 ale Declarației Apel, adoptată în unanimitate, în 22 mai 2015 la Alba Iulia, la Adunarea generală a Consiliului Autorităților Locale din România și Republica Moldova. De asemenea, în finalul alocuțiunii susținute în cadrul conferinței, primarul Mariana Gâju, care este și prim vicepreședinte al Asociației Comunelor din România, a solicitat reprezentanților Parlamentului prezenți în sală modificări legislative privind desfășurarea acestor activități.

La Conferința Reprezentanților Comunităților Locale, județul Constanța a fost reprezentat de primarii comunelor Horia, Siliștea, Gârliciu, Lumina și Cumpăna. Toate aceste comune se vor înfrăți cu localități din Republica Moldova. 

Comentează știrea

Gigi
12 aprilie 2016
O idee pesedista !

Stiu ca primarii astia si-au inceput campania electorala iar unul dintre trendurile populiste electorale este si unirea cu moldovenii de dincolo de Prut . Mariana -agitatoarea de partid , profita din plin de asemenea oportunitati . Vad ca si alti primari , cu DNA-ul in pridvor , i s-au alaturat cu entuziasm . Este totusi , de bun simt , ca atunci cand se mai duc in Republica Moldova , sa nu mai fie insotiti de amante , precum Mihai Soare , de la Silistea ! Ce face in groapa numita Silistea este una , iar cand se afiseaza public , de mana cu fufa aia de la scoala , in Moldova , este altceva si deranjant ...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.626 secunde