Cîţu: În Pilonul III al PNRR am alocat pentru învăţământul profesional şi dual suma de 400 de milioane de euro

138
Cîţu: În Pilonul III al PNRR am alocat pentru învăţământul profesional şi dual suma de 400 de milioane de euro - florincitu-1624966097.jpg
Premierul Florin Cîţu a amintit, marţi, că în Pilonul III al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) au fost alocate 400 de milioane de euro pentru învăţământul dual, în contextul în care acesta este "singurul sistem care nu scoate şomeri de pe băncile şcolii". "În Pilonul III am alocat exact pentru învăţământul profesional şi dual suma de 400 de milioane de euro. Este o sumă importantă, consistentă, care sunt sigur că va fi folosită eficient. Până la urmă, cu 400 de milioane de euro putem să facem minuni. Vedem ce au făcut companiile private cu propriile resurse", a afirmat şeful Executivului, la "Professional Dual Summit" - eveniment organizat de către Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Florin Cîţu a mai spus că "din păcate, Guvernul sau statul nu a făcut aşa de multe în ultima perioadă pentru a susţine acest sistem de învăţământ, dar a făcut sistemul privat", iar companiile private "au investit şi au creat acest sistem dual".

În acest context, el a vorbit despre feedback-ul primit de la respectivele companii.

"Toate aceste companii cu care am discutat, companii mari (...), au spus foarte clar că au avut o problemă cu forţa de muncă la un moment dat şi şi-au rezolvat-o investind în anumite clase, în anumite licee. Deci au găsit această soluţie de sistem dual. Dar trebuie făcut mai mult şi acum ideea este cum extindem un program de succes la nivel naţional. Acest sistem cred că este singurul sistem care nu scoate şomeri de pe băncile şcolii, pentru că ai un sistem unde oamenii au garanţia unui loc de muncă exact când termină şcoala", a punctat premierul.

Totodată, Cîţu s-a referit şi la PNRR şi a afirmat că "suntem acum la un punct de răscruce în România".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5821 secunde