Cristina Dinu: Moțiunea de cenzură depusă de PSD este perfect justificată din foarte multe motive

146
Cristina Dinu: Moțiunea de cenzură depusă de PSD este perfect justificată din foarte multe motive - cristina-1624965485.jpg
Moțiunea de cenzură depusă de PSD este perfect justificată din foarte multe motive, susține deputatul Cristina Dinu.

„Creșterea preturilor la alimentele de bază, medicamente și utilități este de peste 10%, în timp ce salariile și pensiile au înghețat. La materialele de construcții, prețurile cresc ca Făt-Frumos, aproape la două săptămâni. Aceasta înseamnă o scădere a puterii de cumpărare cu 10% pentru 90% dintre salariați și pensionari!

În plus, BNR a anunțat deja dublarea inflației în 2021, un efect direct proporțional al creșterii dramatice a costului vieții. Din această săptămână, românii vor avea parte de noi scumpiri.

Puterea de cumpărare a românilor este într-un declin istoric, fapt ce înseamnă aruncarea a tot mai multor familii în stare de sărăcie și risc major de vulnerabilitate socială. Nici de acest aspect nu le pasă liberalilor și celor ce-i susțin.

În timpul guvernării PSD, România avea a patra cea mai mică datorie guvernamentală netă din UE, de 34,6% în PIB. Mai mult, guvernarea PSD a lăsat și o rezervă financiară în Trezorerie de 5,2 miliarde euro. Incredibil, dar adevărat însă, guvernarea PNL-USR-PLUS-UDMR a amanetat pe zeci de ani viitorul economic și social al României!

Modelul coaliției care susține guvernarea incapabilă a dreptei favorizează însă alte țări, numai România nu! 1.500 euro pe minut se adaugă la deficitul comercial al țării, din cauza importurilor care sunt mai mari decât exporturile, ce se înregistrează în fiecare zi a guvernării Cîțu.

Românii nu mai muncesc pentru ei și pentru bunăstarea familiilor lor, ci efectiv sponsorizează producția și locurile de muncă din alte state, de unde importăm masiv. Soluțiile „guvernului meu” pentru a diminua acest dezechilibru dramatic: zero. La modul real, economia noastră este pe butuci, dar Cîțu se laudă că ea duduie și investitorii străini stau la coadă să-și investească banii în țară!

Campania de vaccinare s-a dovedit un eșec triumfător, dar Iohannis și Cîțu îl consideră un succes!

Din cele 57 de măsuri pentru IMM-uri scrise în programul de guvernare, 55 au fost anulate! Miliardul de euro fluturat IMM-urilor în campania electorală s-a dovedit a fi o minciună sfruntată. Doar o treime din firme au primit banii pentru capital de lucru, iar Măsura 3 - capital de investiții, a fost anulată de tot.

HoReCa așteaptă în zadar sprijinul mult promis. Voucherele de vacanță au fost anulate pentru 2021, după principiul să-i lăsam pe hotelieri să se descurce pe cont propriu. Nimeni nu mai crede că va primi procentul de 20%, diferența între cifra de afaceri din 2019 și cea din 2020!

Sunt doar câteva dintre ingredientele acestei guvernări lamentabile, care a făcut deja mult rău României și românilor.

Incoerență, austeritate, minciună, sărăcie, subdezvoltare.

Pentru toate acestea și multe altele, guvernul trebuie să fie demis!”, transmite social-democractul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7839 secunde