Claudiu Palaz: "Dreapta se poate uni la Constanța fără combinatorul Vergil Chițac"

2602
Claudiu Palaz:

Articole de la același autor

Președintele PMP Constanța, Claudiu Palaz, a făcut, ieri, un apel pentru unirea Dreptei la Constanța, o alianță în vederea alegerilor locale și județene, care să cuprindă cele patru formațiuni politice, PNL, PMP, USR și PLUS. Formula propusă de Claudiu Palaz nu-l include însă și pe "combinatorul" Vergil Chițac despre care mai spune că nu este nici pe departe un om politic independent, ci este doar "marioneta lui Gabriel Comănescu, de la GSP". 


"Fac un apel pentru unirea Dreptei pentru că, la acest moment, mie mi se pare că în spațiul public se aruncă doar fumigene în sensul că toată lumea țipă că nu se unește Dreapta dar nimeni din Constanța nu vrea să renunțe la pozițiile pe care și le dorește pentru candidaturile ce vizează administrația locală și județeană. Noi, cei de la PMP Constanța, putem spune că suntem dispuși la a renunța pentru una dintre cele două funcții. În ceea ce mă privește pe mine până îmi voi anunța candidatura cred că pot spune, cu toată modestia, că pot face față oricărei funcții din cele două, ori pentru primărie, ori pentru Consiliul Județean Constanța. Eu sunt pregătit să pot să candidez și mă pot retrage din una dintre ele în condițiile în care voi găsi înțelegere pentru unirea Dreptei", a spus Claudiu Palaz.  


Printre altele, el a explicat că, în concepția sa, unirea Dreptei înseamnă unirea tuturor celor patru forțe politice: PMP, PNL, USR și PLUS, ci nu doar dacă se unește USR cu PLUS, USR cu PNL, sau PMP cu USR.


"Unirea Dreptei se poate face doar cu unirea celor patru formațiuni politice. Altfel, nu se va face decât o competiție și se vor dezechilibra voturile pe Dreapta. Pe de altă parte, mi se pare firesc ca și ceilalți competitori de pe Dreapta să renunțe la una dintre funcții, să renegocieze pentru că nu este sănătos politic să deții puterea absolută nici la nivel național, nici la nivel județean și nici la nivel local. Puterea trebuie împărțită pentru a păstra un echilibru pentru că nu ai de unde să știi cum, la un moment dat, un partid sau celălalt poate promova principii care sunt împotriva constănțenilor. Ca să ne lămurim, din această formulă, propunere, lipsește Vergil Chițac! El promovează în spațiul public idei care nu sunt în favoarea constănțeanului. Mai ales că el are în echipă oameni nocivi pentru societatea constănțeană", a mai spus Claudiu Palaz.  


"Chițac are sfori agățate ca o marionetă"


Totodată, Claudiu Palaz a atras atenția asupra lui Chițac și în sensul în care, cu excepția unor scandaluri legate de anumite construcții, nu a făcut nimic pentru Constanța.  


"Mie mi se pare că dorința lui Chițac de a veni la primărie nu este alta decât de a înlocui fosta administrație Mazăre cu o altă administrație a cărui reprezentat este Chițac. Și anume a lui Comănescu. Că trebuie să spunem ! Chițac este o marionetă și este îndrumat de Gabriel Comănescu, de la GSP! O știe toată lumea! Eu, cel puțin, dețin și poze în acest sens cu care pot dovedi lucruri mai apropiate decât doar cele oficiale. Mă bazez pe ceea ce spun și pe afirmațiile care le fac în spațiul public. Deci, noi dorim unirea Dreptei reale, dar nu cu combinatori. Amiralul Chițac este combinator! A plecat din Constanța, și-a trădat constănțenii, nu a stat să se bată cu administrația locală. Și-a făcut un loc frumos în Parlament, timp de patru ani ca senator! Să vedem dacă mai este în stare să iasă ceva fără un partid în spate și fără ajutorul constănțenilor trădați", a explicat Claudiu Palaz.  


În ceea ce privește o eventuală candidatură a lui Vergil Chițac la primăria Constanța, din partea PNL, Claudiu Palaz consideră că nu ar fi o soluție în favoarea liberalilor. 


"Îmi doresc ca, astăzi, să mă ducă și să pună mâna pe un lucru făcut de el pentru constănțeni. Nu are așa ceva !!! Doar scandalurile făcute de Asociația "Constanța Altfel" care a fost înființată subiectiv de Vergil Chițac. Pentru că măsoară cu două unități de măsură. Acolo unde îl interesează nu atacă PUZ-urile în instanță, iar acolo unde îl interesează le atacă. Acolo unde l-a interesat și are obligații față de grecul care i-a sponsorizat campania în 2016 nu a atacat acele PUZ-uri de la capătul stațiunii Mamaia. Tocmai de aceea vă pot spune că, la ora asta, nu este un politician independent. Este un politician care are sfori agățate ca o marionetă. Cred că colegii de la PNL sunt destul de cerebrali și nu vor accepta o candidatură nocivă. Nu va face altceva decât să aibă o cădere ca MIG-ul în condițiile în care Chițac va fi desemnat candidat din partea PNL-ului", a mai spus Claudiu Palaz. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5492 secunde