Comisia Europeană amenință Franța cu procedura de infringement pentru expulzarea romilor

1726
Comisia Europeană a adoptat ieri un ton ferm față de Franța, amenințând cu declanșarea unei proceduri de infringement pentru a sancționa expulzarea romilor români și bulgari, acuzând autoritățile franceze de duplicitate și făcând o paralelă cu cel de-Al Doilea Război Mondial, informează Mediafax.
Viviane Reding, comisarul european pentru Justiție și Drepturi fundamentale, a criticat sever Franța. "Am fost întrebată personal despre condițiile care dau impresia că unele persoane sunt trimise într-un stat membru numai pentru că aparțin unei anumite minorități etnice. Credeam că Europa nu va mai fi martor al unei asemenea situații după cel de-Al Doilea Război Mondial", a spus ea, într-o conferință de presă.
"Voi fi foarte clară: discriminările etnice sau rasiale nu își au locul în Europa", a afirmat Reding.
"Personal, sunt convinsă că membrii Comisiei nu vor avea altă alegere decât să declanșeze o procedură de infringement împotriva Franței pentru nerespectarea legislației UE", a anunțat oficialul european.
Autoritățile franceze au retras luni circulara care recomanda evacuarea, "cu prioritate", a taberelor ilegale ale romilor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4073 secunde