Anelka, exclus din naționala Franței, după ce l-a insultat pe selecționerul Domenech

652
Anelka, exclus din naționala Franței, după ce l-a insultat pe selecționerul Domenech - 4a313d619fd92e27aee8868964f8b5f7.jpg
Atacantul francez Nicolas Anelka a fost exclus din lotul "cocoșilor" de la Campionatul Mondial, după ce l-a insultat pe selecționerul Raymond Domenech, la pauza meciului Franța - Mexic 0-2, a declarat vicepreședintele Federației Franceze de Fotbal, Noël Le Graët.
Potrivit L’Equipe, totul a plecat de la observațiile tehnice pe care i le-a făcut Domenech ata-cantului, la pauză, când scorul era 0-0. Anelka a contestat, iar Domenech l-a amenințat că îl va înlocui. Jucătorul a reacționat, adresându-i selecționerului cuvinte obscene și făcându-l "fiu de târfă". "Ok, ieși", a fost replica lui Domenech.
Ca urmare a acestui conflict, selecționerul a decis ca, după pauză, să îl folosească în locul lui Anelka pe Andre-Pierre Gignac.
Anelka a admis că a avut "o discuție aprinsă cu selecționerul", acceptând excluderea sa din naționala Franței, dar a menționat că declarațiile reproduse de L’Equipe nu sunt ale lui.
"Scopul meu nu a fost niciodată să destabilizez echipa Franței, o instituție pe care o respect. Accept excluderea mea de la națională și îi doresc mult noroc împotriva Africii de Sud. De asemenea, am un mare respect pentru toți colegii mei, fără excepție, insist asupra acestui fapt", a adăugat jucătorul lui Chelsea.
În urma scandalului, un lanț de restaurante fast-food a decis să retragă reclamele și panourile publicitare cu Nicolas Anelka, "până când lucrurile se vor calma".
Ieri, alte momente tensionate: francezii au refuzat să se antreneze, ca protest la excluderea lui Anelka și după o altercație între Evra și preparatorul fizic, Robert Duverne, iar directorul general delegat, Jean-Louis Valentin, a demisionat.

"Vreau să fie clar că acele cuvintele care au ieșit în presă nu sunt cuvintele mele. Nu neg, am avut o discuție aprinsă cu Domenech, dar ea s-a petrecut în secret, în vestiar, în fața coechipierilor și a staff-ului tehnic. Incidentul nu ar fi trebuit să răsufle în presă. Nu știu cui îi face bine să se răspândească astfel de lucruri, dar, cu siguranță, nu naționalei Franței"
Nicolas Anelka

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Februarie 2010
Stire din Sport : Ne batem iar cu Franța
Luni, 07 Septembrie 2009
Stire din Sport : Speranțe pentru Euro 2012
Vineri, 04 Septembrie 2009
Stire din Sport : Mutu a însoțit România în Franța
Pagina a fost generata in 0.2748 secunde