Meciurile cu Franța și Austria sunt ca două finale pentru Lucescu jr.

724
Meciurile cu Franța și Austria sunt ca două finale pentru Lucescu jr. - f220cfabf79009211ae4493c75c742a9.jpg
Selecționerul Răzvan Lucescu a declarat, ieri, că meciurile echipei naționale cu Franța și Austria sunt ca două finale și consideră că tricolorii ar trebui să fie mândri
că vor juca la Paris în fața uneia dintre cele mai mari reprezentative ale lumii.

Partida Franța - România, din preliminariile Campionatului Mondial din 2010, se va disputa sâmbătă, de la ora 22, pe stadionul "Strade de France". Patru zile mai târziu, tricolorii vor întâlni Austria, pe stadionul Steaua, de la ora 20,45. Lotul României s-a reunit ieri.
"Pentru mine e o perioadă frumoasă, avem două jocuri cu Franța și Austria, iar în cazului primului, cred că fiecare jucător sau antrenor implicat în el trebuie să fie mândru. Aceste două jocuri reprezintă pentru noi adevărate finale, trebuie să le privim cu optimism", a spus Răzvan Lucescu.
Tehnicianul consideră că nu se află în situația de a face calcule de calificare la Mondialul din 2010, dar încă speră ca acest lucru să se întâmple. Despre Mutu, care nu a evoluat pentru Fiorentina în campionat din cauza unor probleme musculare, Lucescu a spus că, dacă e sănătos, "Briliantul" va juca în Franța. Selecționerul e convins că fotbalistul va trece peste problemele legate de datoria către Chelsea, în valoare de peste 17 milioane de euro, în urma litigiului de la TAS.
Partida cu Austria, de miercurea viitoare, se va disputa pe "Steaua", așa cum a fost programat inițial, deși starea gazonului nu e bună. S-a pus problema schimbării stadionului, însă, cum Giuleștiul nu era în condiții grozave, iar pe Dinamo a fost incidentul cu suporterii, oficialii federali au decis să rămână în Ghencea, primind asigurări că suprafața de joc se va îmbunătăți.
Revenit la Națională, atacantul Ionuț Mazilu a declarat că o eventuală victorie a tricolorilor împotriva Franței nu ar reprezenta o surpriză de proporții, însă este conștient că va fi foarte dificil de obținut.
Fundașul dreapta Vasile Maftei susține că echipa națională trebuie să lupte până la capăt, chiar dacă șansele de calificare sunt infime. "Sper să câștigăm în Franța. Trebuie să credem în continuare și să jucăm până la capăt", a spus Maftei.

Lotul României pentru cele două partide
Portari: D. Coman (FC Brașov), Pantilimon (FC Timișoara), Tătărușanu (Steaua);
Fundași: Săpunaru (FC Porto), Maftei (Unirea Urziceni), Rădoi (Al-Hilal), Goian (Palermo), Chivu (Inter Milano), M. Constantin (Rapid), Raț (Șahtior), Neșu (Utrecht);
Mijlocași: Mara (CFR Cluj), Roman (FC Brașov), Apostol (Unirea Urziceni), Codrea (Siena), Ghioane (Dinamo Kiev), C. Lazăr (Rapid), Max Nicu (Hertha), Surdu (Steaua), Ad. Cristea (Dinamo);
Atacanți: Marica (VfB Stuttgart), Mutu (Fiorentina), Mazilu (Arsenal Kiev).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 14 August 2009
Stire din Sport : Cimpoaie "înghețate" în Norvegia
Luni, 15 Iunie 2009
Stire din Sport : Ne revedem la Beijing!
Pagina a fost generata in 0.2945 secunde