Comisia pentru Afaceri Juridice din PE discută, astăzi, ridicarea imunității lui Severin

376
Cererea de ridicare a imunității euro-parlamentarului PSD Adrian Severin va fi discutată, astăzi, în Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European, urmând ca votul în plen să aibă loc la o dată ulterioară.
Ministerul Justiției a transmis, la 5 aprilie, președintelui Parlamentului European, Jerzy Buzek, solicitarea DNA de ridicare a imunității euro-parlamentarului Adrian Severin pentru suspiciunea de săvârșire a infracțiunilor de luare de mită și trafic de influență.
În 21 martie, în urma unor materiale audio video date publicității de publicația britanică "The Sunday Times", procurorii DNA s-au sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte de corupție săvârșite de Adrian Severin, membru în Parlamentul European.
Jurnaliștii de la "The Sunday Times" au scris că euro-parlamentarii Adrian Severin, Ernst Strasser (fost ministru austriac de interne) și Zoran Thaler (fost ministru de externe sloven) au acceptat 100.000 de euro pe an de la reporteri care se dădeau drept lobbiști, pentru a prezenta amendamente la proiectele de directive ale UE referitoare la sectorul bancar. Ulterior, "The Sunday Times" a publicat cazul celui de-al patrulea euro-parlamentar implicat în scandalul "bani contra amendamente", fiind vorba despre Pablo Zalba Bidegain, din Spania, membru al Partidului Popular European.
În urma scandalului, Parlamentul European a decis să revizuiască regulile pentru lobbiști și să înăsprească codul de conduită pentru euro-parlamentari.
Adrian Severin și-a prezentat demisia din PSD la 28 martie, dar a refuzat să demisioneze din PE, în ciuda cererii exprese în acest sens adresate de președintele PE, Jerzy Buzek, și a aluziilor evidente venite dinspre propriul grup socialist. În prezent, Severin figurează ca euro-parlamentar neafiliat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Discordie în PSD Constanța
Vineri, 11 Februarie 2011
Stire din Economie : DNA face reforma la Vamă
Pagina a fost generata in 0.2705 secunde