Ce s-a întâmplat cu marii jupâni ai Constanței (II)

1057
Ce s-a întâmplat cu marii jupâni ai Constanței (II) - 80b5d920603b925f72c429ddba032e72.jpg

Articole de la același autor

Fostul Președinte PSD Petre Stancă, al cărui nume nu s-a mai auzit de multă vreme pe scena politică, pare să nu mai dorească vreo legătură cu acest domeniu. Ca și Stelian Duțu, despre care am vorbit în ediția de ieri, Stancă a fost o figură reprezentativă în politica locală de după ‘90, fiind implicat intens în viața administrativă, dar și politică.
***
Unul dintre evenimentele memorabile din activitatea politică a lui Petre Stancă este cel privind pierderea funcției de președinte al PSD Constanța, aceasta părând să fie și cauza care a declanșat sfârșitul carierei sale politice.
În anul 2003, în cadrul unei conferințe de presă în Kiseleff, Stancă a făcut o gafă imensă și a dezvăluit că a cumpărat hotelul Astoria din Constanța pentru a-l transforma în sediu al PSD. Petre Stancă a povestit atunci că a cumpărat fostul hotel al PCR, și l-a vândut apoi Consiliului Național al PSD.
El a declarat că hotelul a fost cumpărat prin Fundația "Secolul XXI" în decembrie 2001, printr-o licitație ținută de Ministerul Finanțelor, plătind pentru el 10 miliarde de lei vechi, după care l-a vândut Consiliului Național al PSD pentru suma de 7,5 miliarde.
Ca urmare a acestor declarații, Stancă a fost demis din funcția de președinte al PSD Constanța de către Adrian Năstase, președintele de atunci al partidului. În locul lui Stancă a fost numit Marin Uță Chintoan drept nou președinte al organizației PSD Constanța.

Scoaterea sa din funcția de președinte al PSD a fost doar primul pas. Pe data de 25 ianuarie 2008, aflat în funcția de secretar executiv al filialei județene a PSD, Stancă a fost exclus în totalitate din partid, după o serie de dispute pe care le-a avut cu Radu Mazăre și Nicușor Constantinescu.
Motivul invocat de conducerea PSD pentru această acțiune a fost "încălcarea gravă, în mod repetat, a statutului partidului". Ca urmare a excluderii sale din PSD, Stancă a pierdut și funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța în luna februarie. El a fost înlocuit, la propunerea lui Nicușor Constan-tinescu, de către Cristian Darie.
De asemenea, Stancă ocupa la momentul respectiv scaunul de președinte al Autorității Teritoriale de Ordine Publică (ATOP), scaun ce a fost preluat ulterior de Constantinescu.
Stancă a declarat atunci că excluderea este nestatutară, iar situația sa se va decide în cadrul Comisiei de Arbitraj și Integritate Morală. În luna aprilie a aceluiași an, el a câștigat procesul intentat Consiliului Județean Constanța și a fost repus în funcția de consilier județean. Totuși, din acel moment, aparițiile sale în viața politică locală au fost din ce în ce mai rare, iar de câțiva ani chiar inexistente.
La momentul actual, Stancă pare să fie axat mai mult pe afacerile sale, fiind încă o persoană destul de puternică în Constanța, dacă nu din punct de vedere politic, măcar economic. El deține și administrează mai multe hoteluri, spații de alimentație publică, afaceri care îi aduc venituri considerabile. Con-tactat telefonic, el nu dorit să facă niciun fel de declarație cu privire la motivul pentru care a părăsit scena politică, părând vizibil iritat de această întrebare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 22 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Discordie în PSD Constanța
Pagina a fost generata in 3.6017 secunde