Comunele PSD primesc cele mai mari fonduri din partea CJC

303
Printre proiectele de hotărâri aflate pe ordinea de zi și votate în unanimitate de membrii Consiliului Județean rămași în sală după litigiu, se află și cel referitor la repartizarea pe unități administrativ teritoriale a procentului de 20% din cota de 22% din impo-zitul pe venit. Potrivit documentelor, aceste fonduri vor fi folosite pentru susținerea programelor de dezvoltare locală și pentru proiectele de infrastructură.
Dacă proiectele au fost publicate pe pagina de web a Consiliului Județean încă de luni, anexele privind sumele concrete și localitățile la care vor fi distribuite au fost adăugate abia ieri. Din totalul de 424.547 lei atribuiți orașelor, 364.878 lei se îndreaptă în mod deloc surprinzător către Primăria PDL din Hârșova. După cum se știe, primarul orașului, deși este pedelist, este agreat și de echipa social-democrată, fapt ce-i oferă de multe ori acces la punga cu bani a CJC.
În ceea ce privește situația celor 41 de comune pe care Consiliul Județean le va finanța, aspectele sunt la fel de previzibile. În topul primelor șase comune cu cei mai mulți bani din partea CJC se situează în mod exclusiv primăriile PSD. În fruntea clasamentului, cu 239.946 lei din totalul de 2.912.189, se află Primăria Saraiu, urmată la o diferență de aproximativ 40.000 de lei de Primăria Mircea Vodă. Următoarele clasate sunt comuna Crucea cu un buget de 161.136,30 lei și Ostrov cu 158.475 lei. Nici comunele Dobromir și Aliman nu se pot plânge, fiecare în parte primind peste 140.000 lei din partea CJC. La coada listei se află comunele liberale. Astfel, primăriile din Istria și Seimeni se vor vedea puse în situația de a se descurca cu umilitoarea sumă de 10.000 lei, bani care conform anexei 2 din hotărâre vor fi utilizați pentru infrastructura școlară.
În ceea ce privește banii alocați comunelor care au la cârmă primari pedeliști, cu excepția orașului Hârșova, doar trei primării vor beneficia de fonduri din partea Consiliului Județean Constanța.
Alexandra BALAN

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.559 secunde