Conflictul dintre consilierii PD-L și primarul Medgidiei continuă cu episodul transparenței din administrația locală

4658
Consilierii locali democrat-liberali din Medgidia au dat, ieri, publicității un comunicat de presă în care critică, din nou, activitatea administrației publice locale, de data aceas-ta, însă, pentru lipsa de transparență. Pedeliștii susțin că au solicitat primarului Marian Iordache, în baza Legii 544 privind liberul acces la informațiile de interes public, o serie de date, documente ce țin de administrația locală și pe care edilul-șef "refuză să le discute în Consiliul Local". Din acest punct de vedere, aceștia precizează că au cerut, printre altele, informații ce țin de "raportul privind starea tehnică a echipamentelor energetice, raportul privind situația financiară actuală a Serviciului de Termie din cadrul Direcției de Servicii Publice, lista angajaților din Primărie care au primit prime sau salarii de merit în iulie-decembrie 2008 și pe tot parcursul anului 2009", precum și de contractul de finanțare a proiectului "Reabilitare tramă stradală" și de contractul de atribuire a lucrării proiec-tului "Reabilitare tramă stradală" și, de asemenea, procesul verbal al comisiei de achiziție în acest caz.
Menționând că termenul prevăzut de lege pentru a formula un răspuns la solicitările adresate este de 30 de zile, aleșii locali PD-L din Consiliul Local Municipal Medgidia declară, prin intermediul comunicatului, faptul că primarul Marian Iordache a răspuns cererilor adresate după 44 de zile și că, mai mult, "răspunsurile sunt superficiale" și ar ocoli întrebările pedeliștilor.
În replică, primarul municipiului Medgidia, liberalul Marian Iordache, a explicat, ieri, că a făcut comunicările la timp, respectând termenul prevăzut de lege, dar și că, dacă au fost întrebări care nu au primit răspuns, este din cauza faptului că "există unele documente care nu sunt publice, de genul extraselor de cont, acte ce nu se pot plimba pe piață cum vor unii".
În același context, Marian Iordache a ținut să precizeze și că dacă există nemulțumiri și chiar tensiuni vizavi de acest subiect, le recomandă consilierilor PD-L să îl dea în judecată pentru că, susține primarul, le-ar demonstra că nu a greșit în niciun fel. În opinia sa, demersul consilierilor din opoziție este doar "o nouă încercare de a strica imaginea Primăriei și a primarului" și reprezintă o inițiativă marca Dumitru Moinescu. În acest sens, edilul-șef a subliniat: "Nu voi mai continua să am, cu domnul Moinescu, acest tip de dezbatere prin intermediul presei, nu voi continua această polemică".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2805 secunde