Congresul PSD a început. Pe cine mizează Constanța?

266
1
Congresul PSD a început. Pe cine mizează Constanța? - psd-1366377172.jpg
Social-democrații s-au reunit, vineri, la Congresul PSD, prima zi fiind marcată de mai multe discursuri ale actualilor și foștilor lideri ai partidului.

Congresul PSD, care va continua și sâmbătă va avea ca principal punct pe ordi-nea de zi alegerea unei noi conduceri a formațiunii, până la scrutinul din 2016, precum și modificarea Statutului PSD.

Evenimentul are loc sub genericul "120 de ani de social-democrație în România".

Tot sâmbătă se va decide noul președinte al partidului, dar și președintele executiv. Miza pentru aceste funcții nu este prea mare, având în vedere că, cel mai probabil, Victor Ponta își va revendica din nou șefia formațiunii, chiar dacă are un contracandidat în persoana lui Andrei Alexandru. Totodată, Liviu Dragnea va fi ales președinte executiv fiind singurul candidat pentru această funcție.

La fel ca și alte organizații din țară, și Organizația PSD Constanța vizează o funcție la nivel central. Astfel, Nicușor Constantinescu, prim-vicepreședinte al PSD Constanța și președinte al Consiliului Județean, va candida pentru funcția de vicepreședinte la nivel regional, avându-l drept contracandidat pe Marian Oprișan.

Totodată, PSD Constanța și-a desemnat doi candidați pentru a face parte din comisii de specialitate ale partidului la nivel național, respectiv pe secretarul executiv al PSD Constanța, Cristinel Dragomir, pentru Comisia Națională de Arbitraj și Integritate Morală și Cristian Darie, trezorier PSD Constanța pentru Comisia Națională de Control Financiar. Ambii social-democrați constănțeni sunt vicepreședinți ai Consiliului Județean Constanța.

La Congresul PSD vor participa 125 de delegați din partea PSD Constanța, 27 dintre aceștia urmând să reprezinte Organizația Județeană în Consiliul Național al formațiunii politice. 

Comentează știrea

Hanibal
20 aprilie 2013
Nastase apare,soarele rasare

.Aparitia lui Nastase la Congres a provocat aparitia soarelui.A venit insotit de odrasla sa care doreste sa-i calce pe urme si sa profite din plin de experienta si banii taticului sau .Intrat in sala a fost intampinat cu entuziasm si cu un imn special aranjat pentru el ,o combinatie intre imnul UE si Hora Unirii,dar pe un ritm mai saltaret. Rar s-a vazut in Romania o asemenea manifestatie de simpatie si solidaritate intre profitorii Marelui Jaf National la vederea celui care i-a imbogatit si le-a dat putere. A fost invitat printre altii si Papandreu , grecul care a venit sa invete PSD cum sa falimenteze cat mai repede Romania,avand in vedere ca el a reusit acest lucru in Grecia.A mai fost invitata o doamna care , potrivit declaratiei lui Ponta,poate tine cuvantari mai entuziaste decat Rovana cea de Plumb. De aceeasi primire entuziasta a avut parte si tartorul onorific , tov. Iliescu.Sala a aplaudat indelung si furtunos,dovada a lichelismului de care e capabila asa zisa clasa politica.In cuvantarea sa,Ponta a promis poporului ca va face prosperitate si multe altele pe care nici nu le mai enumeram.In sfarsit a luat cuvantul Cacarau care ne-a demosntrat ca 1+1 fac mai mult decat 2 desigur daca adaugam la PSD si USL si pe celelalte doua formatiuni aliate.Ne-a convins ca avem de-a face cu "cea mai puternica alianta politica realizata vreodata in Romania , dar nu ne-a spus nimic de durata si de eventualele realizari.Ca un adevarat liberal specialist in flatulatii a rostit geniala idee ca investitiile nu se fac cu bani ci cu incredere,adica noi cu increderea si speranta,ei cu banii.Si-a incheiat logoreea subliniind importanta reevaluarii, referindu-se la coabitarea lui Ponta cu Basescu.In acest timp Ponta statea cu capul aplecat si ganditor ca Ovidiu pe soclu..Motivul l-am aflat cand a spus ca se gandea ca s-ar putea ca la anul sa coabiteze cu Cacarau,ceea ce ar fi mai rau , dar noi nu credem ca se va intampla asa ceva . Larg la inima ca toti cei din USL ,a continuat sa primita ca va da Romaniei institutiile si conducatorii pe care-i merita.Nu va fi cazul,deoarece aceasta s-a si realizat.Spre fericirea noastra.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 20 Aprilie 2013
Stire din Politică-Administrație : Ce spune Elena Udrea despre Congresul PSD
Pagina a fost generata in 0.2922 secunde