Congresul românilor de pretutindeni, blocat de metodologie

71
Congresul românilor de pretutindeni, blocat de metodologie - congresulromanilordsc03640-1411631173.jpg

Articole de la același autor

Deputații Comisiei pentru românii din diaspora și ministrul delegat Bogdan Stanoevici au avut discuții presărate cu ironii și acuzații reciproce privind organizarea Congresului românilor de pretutindeni, în final stabilindu-se trimiterea de către MAE a unei noi metodologii.

După ce la 10 septembrie, parlamentari din comisiile pentru românii de pretutindeni au cerut demisia lui Bogdan Stanoevici pentru modul de organizare a Congresului românilor de pretutindeni în 30 noiembrie, miercuri Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților l-a chemat pe ministrul delegat la o nouă rundă de discuții pe această temă.

Deputații au criticat metodologia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni privind organizarea Congresului, susținând că multe prevederi nu sunt legale.

Stanoevici a explicat că metodologia trimisă la Parlament este doar o propunere, o variantă de lucru, care nu va putea fi utilizată dacă nu este aprobată de cele Camere, care, potrivit legii, organizează și finanțează Congresul românilor de pretutindeni.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5247 secunde