Congresul românilor de pretutindeni, blocat de metodologie

58
Congresul românilor de pretutindeni, blocat de metodologie - congresulromanilordsc03640-1411631173.jpg
Deputații Comisiei pentru românii din diaspora și ministrul delegat Bogdan Stanoevici au avut discuții presărate cu ironii și acuzații reciproce privind organizarea Congresului românilor de pretutindeni, în final stabilindu-se trimiterea de către MAE a unei noi metodologii.

După ce la 10 septembrie, parlamentari din comisiile pentru românii de pretutindeni au cerut demisia lui Bogdan Stanoevici pentru modul de organizare a Congresului românilor de pretutindeni în 30 noiembrie, miercuri Comisia pentru comunitățile de români din afara granițelor țării a Camerei Deputaților l-a chemat pe ministrul delegat la o nouă rundă de discuții pe această temă.

Deputații au criticat metodologia Departamentului pentru Românii de Pretutindeni privind organizarea Congresului, susținând că multe prevederi nu sunt legale.

Stanoevici a explicat că metodologia trimisă la Parlament este doar o propunere, o variantă de lucru, care nu va putea fi utilizată dacă nu este aprobată de cele Camere, care, potrivit legii, organizează și finanțează Congresul românilor de pretutindeni.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3939 secunde