Consilierii din Cernavodă se pronunță luni asupra delegării serviciilor publice

2251
Consilierii locali din Cernavodă au fost convocați de către primarul Mariana Mircea
într-o nouă ședință extraordinară, programată pentru luni.
Cele mai importante proiecte vizează delegarea serviciilor publice. În primul rând, este vorba despre aprobarea documentației necesare delegării serviciului public de alimentare cu energie termică a sistemului de alimentare centralizată, transport-distribuție-furnizare energie termică în orașul Cernavodă. Un alt pro-iect privește delegarea gestiunii serviciului public de salubrizare și amenajare și întreținere spații verzi, iar ultimul dintre ele urmărește aprobarea documentației necesare delegării serviciului de întreținere, reparații și modernizare drumuri, trotuare, parcări, poduri și clădiri aflate în patrimoniul Primăriei.
"În urma analizării situației actuale, s-a constatat că aceste servicii necesită îmbunătățiri majore, modernizări și reabilitări. În prezent, ele sunt asigurate numai în foarte mică măsură, cu mijloace rudimentare, ineficiente, iar efortul bugetar din partea administrației locale pentru susținerea acestora este foarte mare", se precizează într-un comunicat de presă al Primăriei Cernavodă.
În același comunicat de presă se arată că programele anuale pentru funcționarea acestor servicii nu pot fi respectate din cauza lipsei de fonduri, utilaje și materiale, impunându-se astfel delegarea gestiunii acestor servicii către operatori autorizați.
Pe ordinea de zi a ședinței de luni, a mai fost inclus un proiect de hotărâre ce se referă la aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții Cartier locuințe, Zona Sere, Cernavodă - Infrastructură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3043 secunde