În timp ce Cazinoul se prăbușește,

Consilierii județeni pun la bătaie 225.000 de euro pentru promovarea turismului

508
1
Consilierii județeni pun la bătaie 225.000 de euro pentru promovarea turismului - cjcconsilieri992-1311619557.jpg

În timp ce Cazinoul din Constanța stă să se prăbușească și nimeni nu mișcă un deget pentru a obține banii necesari reabilitării, consilierii județeni sunt convocați la ședința ordinară din această lună pentru a-și da votul alocării unei sume imense de bani, necesară promovării turismului pe litoral.
Consilierii județeni se întrunesc în ședință ordinară, joi, 28 iulie, începând cu ora 13.00, în Aula Mare a Bibliotecii Județene "I.N. Roman". În cadrul întâlnirii vor fi discutate 24 de proiecte de hotărâri.
Printre acestea se află și un proiect de hotărâre ce vizează aloca-rea unei sume de bani Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului-Litoral Delta Dunării în vederea promovării turismului în județul Constanța. În acest sens, consilierii locali vor trebui să voteze alocarea sumei de 225.000 de euro.
Concret, reprezentanții Asociației pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului-Litoral Delta Dunării susțin că, în ultimii trei ani, s-au implicat serios pentru ca litoralul românesc să fie vizitat de turiști străini din Italia și Germania, fapt ce a dus la creșterea economiei județului Constanța.
Totodată, ei menționează că, pentru acest an, au încheiat două contracte de promovare a județului Constanța, mai exact, contractul cu Air Berlin pentru turiștii din Germania și contractul cu Airport Marketing Services, pentru turiștii din Italia. Ambele contracte se concretizează prin existența mai multor curse aeriene care aduc turiștii străini la malul mării. Cu toate acestea, reprezentanții Asociației nu fac referire la ce anume vizitează turiștii străini, atunci când vin pe litoral. Oricine se plimbă pe faleza din Constanța poate observa că turiștii străini fac fel și fel de fotografii cu Cazinoul din Constanța. Proba-bil, cei care susțin că promovează turismul pe litoral sunt mulțumiți de actuala situație în care se află simbolul Constanței din moment ce, ar fi putut să se implice întâi în reabilitarea acestui monument, ca să nu ne facem de rușine în fața străinilor pe care se laudă că i-au adus la Constanța.
Pe de altă parte, dacă ar fi să se facă un mic calcul, suma necesară reabilitării Cazinoului este de numai 10 milioane de euro, după cum susține primarul Radu Mazăre. Un început ar putea fi suma de 225.000 de euro pe care o solicită și, cu siguranță, o va obține Asociația pentru Promo-varea și Dezvoltarea Turismului-Litoral Delta Dunării pentru a menține contractele prin care aduc străinii la malul mării.



Comentează știrea

ath
26 iulie 2011
Mazare este bun

Mazare se pricepe la promovarea turismului pe litoral.Muzica si folclorul traditional dobrogean,sunt atractii turistice deosebite pentru turistii italieni sau germani.Nu au vazut in viata lor asa ceva.Strainii sunt innebuniti dupa Samba,un dans traditional al romanilor din nordul Dobrogei sau dupa Bossa Nova un dans cu specific local tataresc.Ofertele agentiilor de turism sunt diversificate. Daca vrei mult soare si palmieri, cumperi un bilet la Mamaia.Daca vrei aer proaspat ozonat,brazi,zimbri si piramide,cumperi un bilet pentru Cairo.Daca nu ai vazut dansul calusarilor sau dansul fetelor de la Capalna,pleci la Rio.Si fauna Dobrogei este interesanta.De exemplu,cocalarul rosu este un mamifer care poate fi vazut numai vara pe plaja din Mamaia. Dan Matei Agathon canta la muzicuta, cand Mazare a spus ca vrea sa infiinteze la Mamaia sapte cluburi de Samba.Sapte cluburi de Samba la PSD, trei cluburi de patinaj politic la PNL,un club de tobosari la Prefectura, un tambal la Consiliul Judetean, doua bordeluri la scoala de fete si o nunta politica la USL,iata frumusetea turismului pe litoral.

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cazinoul poate fi salvat. Iată cum
Sâmbătă, 09 Iulie 2011
Stire din Politică-Administrație : Cazinoul, la mâna constănțenilor
Pagina a fost generata in 0.4281 secunde