Se extinde Delfinariul din Constanța

673
Se extinde Delfinariul din Constanța - delfinariuct-1311628490.jpg
Consilierii județeni vor lua în discuție, în ședința de joi, și proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru proiectul "Creșterea atractivității turistice a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța".
Unul din proiectele prioritare la nivelul Zonei Metropolitane Constanța este reprezentat de extinderea și acoperirea Delfinariului din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, aprobat ca proiect finanțabil din Programul Operațional Regional 2007-2013. În acest context, reprezentanții CJC au formulat o cerere de finanțare. Scopul acestui proiect este de a îmbunătăți facilitățile existente care să respecte recomandările legislației naționale și internaționale privind bunăstarea animalelor. Complexul Muzeal de Științe ale Naturii a fost realizat în anul 1972 și se numără printre obiectivele de prestigiu din rețeaua muzeală din țară, motiv pentru care anumite amenajări ar trebui îmbunătățite.
Astfel, proiectul inițiat de consilierii județeni prevede extinderea gradenelor, închiderea și acoperirea acestora, extinderea spațiilor de expunere de sub gradene, realizarea de grupuri sanitare, lucrări de amenajare în incintă, construcții și instalații.
Bugetul estimativ pentru acest proiect este de 13.000.000 de lei, sursa de finanțare fiind de la bugetul local și din fonduri europene.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5259 secunde