Consilierii județeni suflă și-n iaurt! Cluburile sportive mai au de așteptat până vor primi banii de la CJC

411
1
Consilierii județeni suflă și-n iaurt! Cluburile sportive mai au de așteptat până vor primi banii de la CJC - sedintaconsiliuljudetean2-1427135771.jpg

Articole de la același autor

Din cele șapte proiecte de hotărâre propuse pe ordinea de zi a ședinței de ieri a Consiliului Județean, nu mai puțin de șase - referitoare la repartizarea sumelor pentru sportul de performanță de către CJC - au fost retrase. Motivul, potrivit secretarului județului, Mariana Belu: nu au apărut normele de aplicare a Legii 69, care să reglementeze modul în care se distribuie acești bani. 
Vicepreședintele Consiliului Județean, Cristinel Dragomir, a declarat că a înaintat numeroase solicitări Ministerului Tineretului și Sportului și Ministerului de Finanțe cu privire la metodologia de aplicare a legii, dar nu a primit niciun răspuns. 


"Nu avem o situație clară, motiv pentru care nu avem aviz de legalitate din partea secretarului Mariana Belu. Pentru a nu exista niciun fel de suspiciune, prefer să retragem cele șase proiecte de hotărâre de pe ordinea de zi, care prevedeau finanțarea Clubului Volei Municipal Tomis, Clubului Sportiv Handbal Club Municipal, Clubului Sportiv Universitar Neptun, Asociației Club Sportiv Top Spin 08, Asociației Rugby Club Județean Farul și Clubului Sportiv Fotbal Club Farul. Am vrut să fim primii care aplicăm OU nr. 2, dar, decât să greșim, mai bine mai așteptăm!," a declarat vicepreședintele CJ, Cristinel Dragomir. 


La rândul ei, Mariana Belu a afirmat că sunt anumite clarificări care nu au sosit pe Legea 69: "Nu avem aceste clarificări de la direcțiile de specialitate, motiv pentru care preferăm să scoatem de pe ordinea de zi aceste proiecte pentru ca în momentul în care vin cei de la Curtea de Conturi sau ANAF să nu existe niciun fel de problemă. Nu este vorba de o frână din partea mea, ci dorim ca aceste hotărâri să fie transparente. Dorim ca în spatele proiectelor să fie niște contracte". 


Așadar, finanțarea sportului de performanță va mai întârzia câteva săptămâni, până în momentul în care vor sosi lămuririle legislative. Singurul proiect aprobat de pe ordinea de zi a fost cel privind finanțarea sporturilor de masă, care au primit din partea CJC suma de trei milioane și jumătate de lei. 


Suma care urmează să fie alocată pentru sportul de performanță local este de 11 mili-oane și jumătate de lei, bani sosiți exclusiv de la CJC. Această sumă a fost aprobată în cadrul unei ședințe de consiliu din luna februarie a acestui an. Suma nu împovărează bugetul județului, a spus Dragomir. Potrivit vicepreședintelui consiliului, graba organizării acestei ședințe de consiliu a apărut tocmai pentru că se dorea asigurarea finanțării acestor activități sportive. 


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7259 secunde