Consilierii locali decid dacă bulevardul Tomis devine pietonal, în weekend

819

Articole de la același autor

O porţiune din bulevardul Tomis ar putea deveni pietonală în weekendurile de vară. Consilierii locali constănţeni analizează varianta ca un tronson al arterei principale care face legătura cu zona peninsulară şi cu centrul vechi să devină promenadă sâmbăta şi duminica. Propunerea nu este nouă, fiind vehiculată de mai multe ori în ultimii ani, neajungând însă să fie pusă în aplicare.

Comisia nr. 2 – de organizare şi dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, protecţia mediului înconjurător, conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură – din cadrul Consiliului Local Municipal Constanţa se va reuni, vineri, 28 mai, pentru a discuta două proiecte de hotărâri. Unul dintre acestea se referă la aprobarea iniţierii programului „Constanţa Coffee Break”, privind instituirea unei zone de promenadă pe bulevardul Tomis, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis şi bulevardul Mamaia (zona Capitol) şi intersecţia bd. Tomis şi strada Traian (zona Lupoaică), prin restricţionarea traficului rutier. Iniţiator este grupul consilierilor Partidului Naţional Liberal.

Proiectul a fost supus atenţiei şi consilierilor USR -PLUS, care au efectuat şi un mic sondaj online pentru a afla părerea constănţenilor vizavi de această propunere. Cei mai mulţi dintre cei care au răspuns s-au arătat încântaţi de idee, însă au fost şi persoane care au pus problema traficului restricţionat care ar putea încărca străzile adiacente, ducând la ambuteiaje mari.

Potrivit unor surse, primarul Vergil Chiţac ezită la rândul său asupra oportunităţii unei astfel de măsuri. Se pare că edilul nu ar fi de acord cu varianta restricţiilor de la Capitol până în zona peninsulară, ci doreşte să implemeteze un proiect pilot pentru o zonă de promenadă pe tronsonul cuprins între intersecţia bulevardul Tomis cu bulevardul Ferdinand, zona Miga, şi intersecţia bulevardului Tomis cu strada Traian, zona Lupoaică. Traficul rutier ar urma să fie restricţionat în zilele de sâmbătă şi duminică, între orele 9.00 şi 23.00, în perioada cuprinsă între 1 mai şi 15 septembrie.

Varianta cea mai bună, la vot

Membrii Comisiei nr. 2 vor analiza proiectul vineri dimineaţă, 28 mai, astfel încât aceştia să ia decizia pe care o consideră cea mai bună. Varianta avizată de ei ar putea fi supusă votului consilierilor locali în cadrul şedinţei ordinare de Consiliu Local, programată tot vineri, 28 mai.

Ideea de a oferi constănţenilor o zonă pietonală în centrul oraşului este mai veche şi a fost vehiculată atât de autorităţile locale, cât şi de organizaţiile patronale din turism. În anul 2019, pentru o zi, în luna septembrie, cu prilejul Săptămânii europene a Mobilităţii, autorităţile locale au închis bulevardul Tomis de la Capitol până la Lupoaică.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2154 secunde