Consilierii locali din Năvodari ar putea aproba, miercuri, noile restructurări din Primărie

1405
Consilierii locali din Năvodari ar putea aproba, miercuri, noile restructurări din Primărie - 157640aacb94293ada46eabb59b7176d.jpg
În vederea punerii în aplicare a Ordonanței de Urgență nr. 63/30.06.2010, Primăria Năvodari și-a pregătit, la rândul său, planul de reduceri și restructurări de la nivelul tuturor compartimentelor și serviciilor din instituție.
Viceprimarul Florin Chelaru a declarat, pentru ziarul "Cuget Liber", că administrația locală a luat în calcul mai multe modificări și redistribuiri pe posturi pentru o mai bună eficientizare a activității din primărie.
Potrivit lui, dintr-un total de aproximativ 350 de angajați, Primăria Năvodari trebuie să ajungă la 190, fără a lua în calcul Serviciul Social și Poliția Comunitară.
Florin Chelaru a mai precizat că, de la sectorul social, aproximativ 120 de însoțitori ai persoanelor cu handicap au intrat deja în șomaj începând cu data de 1 iulie. În plus, el a remarcat că unii dintre angajații Poliției Comunitare și ai compartimentului ADPP Năvodari (Administrația Domeniului Public și Privat) și-au dat singuri demisia nemulțumiți de salariile foarte mici.
De asemenea, Primăria Năvodari este pregătită să externalizeze Serviciul de Termoficare pentru ca acesta să intre în subordinea Consiliului Local. Viceprimarul a adăugat că, în acest caz, sunt vizate 55 de persoane.
Reamintim că în urma aprobării HCL nr. 62/30.04.2010, aleșii au fost de acord să retragă delegarea gestiunii activităților de transport, distribuție și furnizare a energiei termice și a unor servicii de administrare a domeniului public și privat de la SC TSP Ecoterm SA Năvodari, formându-se un compartiment special aflat în subordinea primarului Nicolae Matei. Astfel, potrivit aceleiași hotărâri, continuitatea prestării serviciilor comunitare de utilități publice (distribuție și furnizare de energie termică) s-a asigurat prin intermediul aparatului de specialitate al primarului orașului Năvodari.
În acest context, viceprimarul Florin Chelaru a mai afirmat că toți angajații din Primăria Năvodari sunt supuși în aceste zile la o serie de testări, astfel încât cei care obțin rezultate foarte slabe să plece acasă. Potrivit afirmațiilor sale, în principal este vizat Compartimentul de gospodărire comunală.
Toate aceste propuneri ar putea fi aprobate în cadrul ședinței ordinare ce a fost programată pentru miercuri, la ora 17.00. Pe aceeași ordine de zi, se regăsește și un proiect de rectificare a bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2010. Mai mult, vor fi supuse la vot și câteva proiecte privind acordarea unor înlesniri la plata taxelor locale, dar și aprobarea unor PUZ-uri, conform declarațiilor lui Florin Chelaru.
În sfârșit, consilierii își vor exprima votul și în cazul susținerii financiare a unui grup de 20 de copii din Republica Moldova care vor veni la malul mării, la Năvodari. Viceprimarul a explicat că administrația locală urmează să acopere cheltuielile cu masa, iar SIND România să asigure cazarea micuților.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.243 secunde