Consilierii locali PD-L ar putea condamna public contractarea serviciilor de publicitate de către administrația Mazăre

1405
Aleșii locali democrat-liberali din Consiliul Local Municipal Constanța ar putea susține o conferință de presă al cărei subiect va fi reprezentat de contractarea serviciilor de publicitate de sute de mii de euro de către Primăria Constanța, servicii care sunt achitate din bani publici.
Declarația îi aparține președintelui PD-L Constanța, senatorul Mircea Banias, și a fost făcută ieri, în cadrul unei conferințe de presă. De menționat este, totuși, faptul că el a anun-țat această posibilitate, pe care a numit-o "o idee foarte bună", după ce niciun consilier PD-L, fie el local, fie județean, și niciun parlamentar constănțean nu a ieșit public, din proprie inițiativă, să critice cheltuirea banului public, în vreme de criză, pentru difuzarea de știri favorabile administrației Mazăre.
Banias a precizat ieri că aleșii locali pedeliști nu au avut un cadru în care să se exprime pe această temă, mai ales pentru că, se pare, nici nu există vreo hotărâre de CLM, deși, susține el, în rândul democrat-liberalilor "există o poziție care respinge asemenea practici". "Vă asigur că, deși nu avem putere în Consiliul Local, vom taxa și vom monitoriza orice deviere de la normele firești ale unei societăți. Nu mi se pare normal, moral să aloci bani publici unor firme care îți aparțin", a declarat liderul PD-L Constanța. PD-L are doar doi consilieri în CLM care fac efectiv parte din partid, fiind de notorietate că ceilalți trei - Mădălina Popa, Dănuț Moisoiu și Florin Gheorghe - votează în spiritul PSD.
Reamintim faptul că administrația publică locală constănțeană a încheiat, în perioada 2007-2009, contracte pentru știri live și emisiuni pozitive care valorează, în total, aproximativ 1.800.000 de euro. Curios este, însă, faptul că firmele câștigătoare ale acestor contracte aparțin partenerilor de afaceri ai primarului Radu Mazăre. Pentru cele două contracte în valoare de 800.000 de euro încheiate cu firma Soti Cable Neptun, Mazăre este cercetat de ANI și DNA.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3533 secunde