Consilierii locali se reunesc în ședință. Clădirile neîngrijite, impozitate cu 500%

560
3
Consilierii locali se reunesc în ședință. Clădirile neîngrijite, impozitate cu 500% - constantasedintaconsiliullocalmu-1498664796.jpg
Aleșii locali din Constanța se reunesc, vineri, 30 iunie, în cadrul ședinței ordinare a lunii iunie. Întâlnirea va avea loc în sala "Remus Opreanu" a Palatului Administrativ, de la ora 11.00. 


Pe ordinea de zi, se află 27 de proiecte de hotărâre, printre acestea fiind și cel de aprobare a rectificării bugetului local pe anul 2017. Totodată, aleșii vor trebui să aprobe planul de administrare al Consiliului de administrație al RADET Constanța și să modifice hotărârea privind acordarea de facilități la transportul public de călători pentru categoriile de persoane beneficiare din municipiul Constanța. 


În plus, se va aproba regulamentul privind normele pentru lucrările tehnico-edilitare care se execută pe domeniul public sau privat al municipiului Constanța. 


De asemenea, pe ordinea de zi se va afla proiectul de hotărâre privind atribuirea licenței de traseu pentru efectuarea transportului public de persoane prin curse regulate speciale de către SC Timona SRL. 


v v v


Pe de altă parte, în cadrul ședinței de vineri va continua și sancționarea celor ce dețin clădiri sau terenuri în Constanța, dar le-au lăsat în paragină. Concret, aleșii vor lua în discuție șase proiecte de hotărâre ce privesc majorarea impozitelor pentru proprietarii acestora. 


Astfel, se cere majorarea cu 500% a impozitului pe clădiri pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Vasile Alecsandri nr. 14, proprietatea SC Agexcom Internațional Ltd. SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. 


O altă clădire căreia i se va majora impozitul tot cu 500% este situată în municipiul Constanța, str. Grivița nr. 44, și se află în proprietatea SC Tur-Yap Group SRL. Și în acest caz, polițiștii locali au constatat starea tehnică de clădire neîngrijită. 


Cu același procent se va majora impozitul pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Ion Corvin nr. 45, proprietatea lui Petrică Țăranu, Lucia Hușanu și Niculina Turuhano, ca urmare a constatării stării tehnice de clădire neîngrijită. 


Tot cu 500% va fi majorat și impozitul pentru clădirea situată în municipiul Constanța, str. Traian nr. 4, proprietatea lui Cristian Ioan Antoniewicz și a lui Pena Antoniewicz. 


Din inspecția efectuată, a reieșit că și clădirea situată în municipiul Constanța, str. Traian nr. 11, proprietatea lui Mihai Mario Pețu, are o stare tehnică neîngrijită. Drept urmare și acest proprietar va plăti un impozit majorat cu 500%. 


Un alt proiect de hotărâre vizează majorarea cu 300% a impozitului, începând cu anul 2017, pentru terenul situat în municipiul Constanța, Bd. Mamaia nr. 217, proprietate a SC K-Publicitate Marketing - Consultanță SRL, ca urmare a constatării stării tehnice de teren neîngrijit. 


v v v


Rămâne de văzut dacă până vineri se va schimba ceva, în sensul ca proprietarii să fi adus proprietățile la starea de terenuri sau clădiri îngrijite. 


Comentează știrea

fanel
29 iunie 2017
JALE

da si asta e o problema, dar ca sunt atatia constanteni fara servici sau romani in tara care nu au servici nu va pasa?

Parca vad.....
29 iunie 2017
Parca aud.....

Vad ca se va contesta majorarea impozitului....ca este un abuz....Parca aud ca dreptul de a detine o cladire neingrijita,o cladire in paragina este un drept constitutional.Ca nimeni nu ma poate obliga sa-mi repar casa.Ca in casa mea si in curtea mea "fac ce vreau eu".Ca pot sa fac pipi pe gardul cui vreau eu.Ca mi-a sarit un sarpe in fata pe trecerea de pietoni. Conform Constitutiei,toti avem dreptul de a detine o serpărie in casa lui,de a detine o cladire fara tencuiala sau cel putin un zid care sta sa cada in capul trecatorilor.Parca vad ca actiunea Primariei are vicii de procedura,ca procesul verbal de constatare are greseli gramaticale,ca agentul contatator(adica organul) nu avea sapca pe cap cand a intocmit procesul verbal,ca pixul lui nu era negru,ca aparatul de fotografiat nu era omologat.Dar inainte de toate astea,rog pe toti consilierii care vor vota aceasta hotarare ,rog sa-si dea singuri cate o amenda pentru cladirile abandonate si aflate in grija Primariei,pentru "scheletii" din dulapul lui Mazare unde zilele astea avem slujba de pomenire la 20 de ani ,pentru starea mizerabila a Cazinoului,pentru straturile de flori abandonate si cu balarii pe ele,etc.Iar pe Fagadau il sfatuiesc sa-si traga singur un sut in cur pentru acelasi motiv.Parca aud:"Avocati din toate tarile,uniti-va ! Avocati,uniti-va impotriva abuzurilor,impotriva securistilor" Daca prostia si nesimtirea autoritatilor locale ar fi dureroasa,trebuia sa auziti numai vaicareli si tipete in Primarie.Asa.....uite-i ca sufera in liniste.Mi-e mila de ei.

ionica
29 iunie 2017
care jale ...

Doar ai votat sa ramai pe drumuri ! Ai luat probabil si-un mic si-o bere ...ciociul mic .

Răspuns la: JALE
Adăugat de : fanel, 29 iunie 2017
da si asta e o problema, dar ca sunt atatia constanteni fara servici sau romani in tara care nu au servici nu va pasa?
Pagina a fost generata in 0.8188 secunde