Certificatul fiscal nu mai este obligatoriu când îți vinzi mașina

7910
Certificatul fiscal nu mai este obligatoriu când îți vinzi mașina - candnumaiestenecesarspit-1495372810.jpg

Articole de la același autor

Constățenii care vând sau cumpără un autovehicul nu mai trebuie să își procure certificat de atestare fiscală decât în anumite condiții. Potrivit reprezentanților Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, la transferul dreptului de proprietate asupra bunurilor mobile nu mai este necesar certificatul de atestare fiscală.

Astfel, dacă un mijloc de transport este vândut de către o persoană juridică și cumpărat tot de o persoană juridică, sunt necesare factura și certificatul de atestare fiscal sau factura și formularul tipizat "Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport", model 2016 - ITL 054. În cazul în care vân-zătorul este persoană fizică, iar cumpărătorul persoană juridică, sunt necesare contractul de vânzare-cumpărare și certificatul de atestare fiscală sau formularul tipizat "Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport", model 2016 - ITL 054.

De asemenea, atunci când o persoană juridică vinde un autovehicul și acesta este cumpărat de o persoană fizică, sunt necesare factură și formular tipizat "Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport", model 2016 - ITL 054 sau factură și certificat de atestare fiscală, iar atunci când și vânzătorul și cumpărătorul sunt persoane fizice, este suficient formularul tipizat "Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport", model 2016 - ITL 054, sau, cine dorește, contract de vânzare - cumpărare și certificat de atestare fiscală.

"Amintim că prin completarea de către SPIT a cartușului B din formularul tipizat «Contractul de înstrăinare/dobândire a unui mijloc de transport», model 2016 - ITL 054, se atestă îndeplinirea prevederilor art. 159 alin. (5) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, nemaifiind astfel necesară eliberarea certificatului de atestare fiscală", explică directorul executiv al SPIT Constanța, Virginia Uzun. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3004 secunde