Plângere penală împotriva Poliției Locale. "Denigrează Poliția Română!"

34143
12
Plângere penală împotriva Poliției Locale.
Un polițist din județul Constanța a depus o plângere penală, înaintată Ministerului Afacerilor Interne și Inspectoratului  General al Poliției Române, în ceea ce privește Poliția Locală. Mai exact, agent șef adjunct Dan Georgescu acuză personalul Poliției Locale că a comis mai multe infracțiuni de înșelăciune și uzurpare de calități oficiale, în mod continuat și în concurs real, beneficiind de circumstanțe agravante. 


În ciuda numeroaselor semnale care s-au tras în privința asemănărilor izbitoare între cele două instituții, autoritățile nu au luat nicio măsură sau poziție oficială. 


Carmen Dan, ministrul Afacerilor Interne, și chestorul de poliție Bogdan Despescu, inspectorul general al Poliției Române, au de rezolvat o problemă extrem de serioasă, despre care atât MAI, cât și IGPR au refuzat să emită un punct de vedere oficial. Drept urmare, un agent de poliție constănțean s-a hotărât să ia atitudine și să depună o plângere oficială împotriva polițiștilor locali. 


Populația, indusă în eroare 


Potrivit omului legii, angajații polițiilor locale de la nivelul primăriilor din țară, precum și din municipiul București au utilizat și utilizează autovehicule având aplicate pe toate laturile acestora sau numai pe unele inscripția ilegală "Poliția Rutieră", "Poliția Locală Rutieră" sau "Poliția", caracterele fiind formate din alte culori decât cele negru pe fond alb, de natură a induce oamenii în eroare și a se confunda cu autospecialele Poliției Române. 


De asemenea, Dan Georgescu susține că angajații polițiilor locale de la nivelul primăriilor din țară, precum și din municipiul București se recomandă în trafic con-ducătorilor auto ca fiind "polițiști rutieri, de la Brigada Rutieră" sau pur și simplu polițiști "de la Poliția Capitalei", înșelând conducătorii auto pe timpul exercitării atribuțiilor de serviciu și inducând ideea că ar fi polițiști din cadrul Poliției Române și nu polițiști locali din cadrul primăriilor. 


Polițiștii locali mai sunt acuzați că au făcut o practică periculoasă în a purta fără niciun drept elemente ale uniformei polițiștilor din cadrul Poliției Române, cum ar fi caschete, veste reflectorizante, cămăși specifice polițiștilor rutieri, elemente de heraldică, precum și alte însemne. 


"Acest lucru este tolerat inexplicabil până acum de primarii din cele 41 de județe, precum și de prefecți, denigrând în acest fel instituția Poliției Române fără ca niciun factor de decizie să ia act de aceste infracțiuni de uzurpare de calități oficiale comise", susține Dan Georgescu, membru al sindicatul SNAP. 


Nu au dreptul să treacă pe roșu 


Polițiștii locali folosesc în mod ilegal dispozitive de avertizare luminoasă de culoare roșu și albastru, de multe ori polițiștii locali nerespectând culoarea roșie a semafoarelor, pătrunzând în intersecții folosind ilegal aceste dispozitive în mod abuziv, cu încălcarea legii, punând în pericol viețile cetățenilor care circulă regulamentar, se arată în cadrul plângerii formulate de agentul de poliție. 


"Având în vedere cele de mai sus, rezultă că reprezentantii acestor servicii din cadrul primăriilor încalcă dispozițiile legale, prin această practică creându-se și menți-nându-se o confuzie intenționată în rândul cetățenilor. Vă rog să dispuneți verificarea aspectelor sesizate, să identificați toți autorii și să îi trageți la răspundere penală sub aspectul infracțiunilor de uzurpare de calități oficiale", mai precizează Dan Georgescu. 


Comentează știrea

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Alex
22 mai 2017
Pile la politia locala

Este o problemă mare cu politia locala care ia șpagă de la șoferi plus ca au angajat mulți golani și proxeneți chiar la politia locală

Horian
22 mai 2017
Denigrare?

Cine poate face reclamatie impotriva procurorilor cu buzunare mari; asa scapa infractori reali!

Man
22 mai 2017
De acord , politia locala are mari lacune !

Dar politia nationala ce face , unde este ? Este un haos toatal in trafic , este un haos total prin cartiere ( se fura ca in codru ) Unde este politia nationala ?

Florin
22 mai 2017
Plangere

Bravo

Lascar Sorin
22 mai 2017
Politie vs prprii aangajati

Sa nu uitam ca politia locala a fost infiintata si functiile de conducere sunt ocupate de fosti politisti de la politia romana care iesiti la pensie mai mananca pe langa pensiile nesimtite si salarii la fel de mari pentru functiile csre le ocupa si tot ei se umfla in pene pe banii contribuabilului la buget.

Iordache Marian Petre
22 mai 2017
Bataie pe painica

Locala macar o vedem pe strazi pe cand grandomanii de la politia romana dorm prin birouri...in zona Cet Constanta colcaie infractorii iar politia doarme de ani de zile bine ca vedem ce e in curtea altora ca la ei ...

Ion
22 mai 2017
Ha ha ha

Ce somn doarme agentul lu peste. Nimeni nu se bazeaza pe spagarii de la militie. Le e teama ca trebuie impartita spaga. Hai politia locala!

Eu
23 mai 2017
Garda locală

Locala pizdii.. cățeii primarilor.. astia cand te opresc, ca au un asa tupeu, trebuie călcați in picioare

Alx
23 mai 2017
Zero

Ineficienți atat unii cât și ceilalți , fiți pe faza ca mai vin unii din urma cică poliția animalelor se numesc .... pffffff

Hai hai ha
25 mai 2017
Raspuns

DESCENTRALIZAREA VĂ AȘTEAPTĂ. .....

12 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Pagina a fost generata in 0.5112 secunde