Consilierii "opoziției" din Mangalia au sesizat Curtea de Conturi în legătură cu datoriile administrației locale

705
Datoriile înregistrate de administrația locală din Mangalia către Rominservices Therm SA reaprind războiul dintre primarul Mihai Claudiu Tusac și consilierii locali "ai opoziției".
Consilierii democrat-liberali din Mangalia au luat ieri atitudine față de recentele declarații ale primarului privind problemele cu furnizarea agentului termic în municipiu. Democrat-liberalii reamintesc că, în ședința ordinară de Consiliu Local din 2.02.2009, convocată chiar de către edil, cei zece consilieri prezenți (aparținând PC, PDL, PNL și PRM) au aprobat diminuarea prețului la gigacalorie de la 396,76 de lei la 314,33 de lei. De asemenea, ei precizează că, în următoarea zi, pe 3 februarie, procesul verbal al ședinței a fost comunicat Primăriei prin executor judecătoresc cu solicitarea către secretarul Consiliului Local Mangalia de a redacta hotărârile adoptate și de a le comunica persoanelor și instituțiilor interesate.
"Secretarul și primarul nu au făcut niciun fel de demers în vederea punerii în executare a hotărârilor adoptate, respectiv nu au redactat și comunicat hotărârea de diminuare a prețului către Rominservices Therm SA. Mai mult decât atât, din februarie și până în decembrie 2009, primarul Tusac Mihai Claudiu a acceptat la plată facturi emise de furnizor la prețul nediminuat de 396,76 lei motivând că hotărârea de micșorare a prețului adoptată de cei 10 consilieri este nelegală", susțin aleșii PDL Mangalia.
"Din această operațiune abuzivă bugetul local a fost afectat cu fabuloasa sumă de aproape 1 milion de euro, bani ce trebuiesc plătiți nejustificat furnizorului de energie termică", mai precizează consilierii.
În același comunicat de presă, repre-zentanții PDL Mangalia au mai anunțat că 11 consilieri locali din partea FD, PC, PDL, PNL și PRM au formulat o sesizare către Curtea de Conturi și către alte organe abilitate în a cerceta toate faptele săvârșite în acest caz, în scopul tragerii la răspundere penală a vinovaților și recuperarea prejudiciului adus bugetului local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8447 secunde