Până la ședința de vineri,

Consiliul Local Municipal Constanța ține ascunse proiectele de hotărâre legate de Fin.Co.Ge.Ro.Spa

771
Consilierii locali municipali constănțeni dezbat, în ședința ordinară a lunii iulie, 54 de proiecte de hotărâre. Dintre acestea, însă, de pe CD-urile puse la dispoziția aleșilor locali, dar și de pe site-ul Primăriei lipsesc 15 proiecte de hotărâre. Le menționăm aici pe cel referitor la declanșarea procedurilor de expro-priere pentru cauza de utilitate publică a unor terenuri situate în municipiul Constanța, zona DN 2A - Complex Comercial TOM și pe cel legat de transmiterea de către SC Carrefour România SA și SC Metropolis Investiții Imobiliare SRL, cu titlu gratuit, către municipiul Constanța, "a dreptului de proprietate asupra unei sume de bani, în scopul utilizării ca despăgubire pentru exproprierea imobilelor situate pe amplasamentul drumului și necesare pentru realizarea lucrării de utilitate publică de interes local «Subtraversare DN 2A și Sistematizare accese»".
De remarcat este, însă, că cele trei proiecte care au ca subiect central firma italiană Fin.Co.Ge.Ro.Spa, aceeași firmă care, urmare a unei hotărâri a CLM Constanța din ședința din aprilie 2010, a achiziționat, prin negociere directă, peste 4 hectare de teren din zestrea Constanței, lipsesc, și ele, din materialul consilierilor. Proiectele privesc aprobarea SF-urilor și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Proiect al Programului de dezvoltare edilitară a municipiului Constanța", zona Faleză Nord, respectiv zona Faleză, strada Mihai Eminescu.
Cel de-al treilea proiect ce are drept protagonist aceeași Fin.Co.Ge.Ro.Spa se referă la exonerarea societății "de obligația de plată a impozitului pe terenurile ce fac obiectul contractelor de concesiune nr. 38.133/2000 și nr. 38.134/2000 de la data semnării acestora, respectiv 15.06.2000 și până la data semnării proceselor verbale de predare-primire nr. 78155/28.05.2009 pentru terenul situat în Faleză Nord și nr. 175206/13.01.2010 pentru zona Faleză - str. Eminescu".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4315 secunde