Coaliția cere sacrificii în teritoriu

Concurs Consilierii PD-L din Năvodari vor postul de viceprimar, dar nu se înghesuie la nominalizări

226

Articole de la același autor

Democrat-liberalii din Năvodari au depus, vineri, propunerile pentru funcția de viceprimar. Potrivit pedelistului Tudorel Calapod, Biroul Permanent Local al PD-L urmează să decidă luni, în cadrul unei ședințe, numele celui care ar putea să facă echipă cu primarul PSD Nicolae Matei. Chiar dacă, inițial, a afirmat că toți cei șase consilieri PD-L au șanse egale să preia postul de viceprimar (fiind și el unul dintre cei șase), Calapod a mărturisit, ulterior, că nu este interesat de funcție. Unul dintre cele cinci nume rămase în cărți pentru mandatul de viceprimar este Ștefan Gălbău, pedelist care a mai deținut acest post în trecut și care a precizat că, deși "funcția de vice nu este o prioritate" pentru el, ar putea să se "sacrifice", și asta pentru ca alianța de guvernare PD-L - PSD să se regăsească și în teritoriu.

Calapod nu mai vrea viceprimar
Fostul edil al orașului, pedelistul Tudorel Calapod, a insistat, și de această dată, asupra importanței regăsirii coaliției de guvernare în teritoriu, așa cum s-a întâmplat și la Murfatlar. Concret, actualul director al Registrului Auto Român susține că, din moment ce aleșii locali PD-L au manifestat o maximă deschidere față de proiectele inițiate de colegii lor de la PSD în Consiliul Local, li se pare normal ca postul de viceprimar să le revină lor. Și asta, cu atât mai mult cu cât consideră că activitatea actualului viceprimar, liberalul Florin Chelaru, lasă de dorit.
Cu toate acestea, însă, se pare că cei cinci consilieri pedeliști nu se prea înghesuie să fie nominalizați pentru acest post. Din acest punct de vedere, ei au invocat, ca și alte dăți, de altfel, o comunicare deficitară și o relație destul de tensionată între ei și primarul Nicolae Matei. Chiar și așa, însă, pedeliștii sunt dispuși să creeze toate premisele necesare pentru ca, în eventualitatea în care va fi într-adevăr numit un vice de la PD-L, acesta din urmă să poată avea o relație lipsită de incidente cu edilul-șef Matei.
Întrebat dacă ia în calcul posibilitatea preluării aceste funcții, Calapod a mărturisit, pentru "Cuget Liber", că nu este interesat de post, preferând să se ocupe, în continuare, doar de conducerea RAR. Asemenea lui Tudorel Calapod, nici pedelistul Stere Sponte nu s-a declarat încântat de preluarea funcției: "Eu am mai trecut prin așa ceva, am mai fost viceprimar, și înainte de revoluție, și în perioada 1996-2000. Cred că postul trebuie lăsat cuiva mai tânăr, cu forță de muncă", a explicat Sponte. De menționat este, însă, că ambii pedeliști au subliniat că decizia stă în mâinile celor 35 de membri ai BPL-ului, care vor vota, în cadrul ședinței de luni după-amiază, pentru un nume care să preia funcția mult disputată.

Ștefan Gălbău: "Până la urmă, unul dintre noi tot o să se sacrifice"
Ezitând să se pronunțe cu privire la posibilitatea de a fi nominalizat de Organizația Locală a PD-L pentru funcția de viceprimar, Ștefan Gălbău, fost viceprimar în timpul mandatului lui Calapod , a declarat că, în opinia sa, "nu este de dorit o majoritate cu scandal". Mai exact, el a explicat că, din punctul său de vedere, "trebuie să se discute la modul cel mai serios cu primarul Matei, pentru a se ajunge la o înțelegere". "Decât să facem o majoritate cu scandal, mai bine stăm acasă", a atras atenția Gălbău. Ca și colegii săi pedeliști, el a amintit că, de-a lungul timpului, comunicarea cu social-democratul Matei, nu a fost tocmai una pașnică.
Curios este însă că, deși susțin că își doresc transpunerea protocolului de guvernare în teritoriu, cei șase democrat-liberali nu prea aleargă, așa cum reiese din propriile lor declarații, după mandatul de vice-primar. Chiar și așa, posibilitatea ca cineva din exterior să preia funcția de la conducerea administrației publice locale este exclusă. În sensul acesta, Gălbău a afirmat: "Așa ceva nu se va întâmpla niciodată, e exclus. Până la urmă, unul dintre noi tot va trebui să se sacrifice". Primvicepreședinte al Organizației Locale a PD-L, Gălbău a lăsat, totuși, de înțeles că, și dacă nu e o prioritate, nu exclude să preia funcția de vice. Nu în ultimul rând, el a explicat că acest fapt va trebui să facă obiectul unui proiect de hotărâre, într-o ședință de Consiliu Local. "Dacă se va întâmpla așa, trebuie să fim pregătiți", a conchis el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0076 secunde