Consilierul local Dănuț Moisoiu bate în retragere

636
Consilierul local Dănuț Moisoiu bate în retragere - clcdanutmoisoiu1827-1334866248.jpg

Deși mulți dintre actualii consilieri locali dau din coate pentru a fi trecuți pe locuri eligibile pe listele de la alegerile locale din 10 iunie, există și aleși locali care s-au plictisit pur și simplu de această obligație.

Așa se face că cel mai vechi consilier local, democrat-liberalul Dănuț Moisoiu, este hotărât să facă un pas înapoi și să lase locul tinerilor să preia ștafeta în administrația locală.
"Nu mai candidez, m-am săturat de politică. Sunt în Consiliul Local Constanța din 1992. Am tot sperat să apară o clasă politică responsabilă, dar nu avem așa ceva. M-am scârbit de tot ce se întâmplă, pentru că asta nu este politică. Deși nu voi mai candida, voi rămâne în continuare simplu membru PDL fără să am nevoie de vreo funcție pe undeva", a declarat Dănuț Moisoiu, pentru "Cuget Liber".
Moisoiu a ajuns în Consiliul Local Constanța pe listele PDL, însă este considerat de cei mai mulți membri de partid ca făcând parte din mașina de vot a primarului Radu Mazăre. De altfel, din acest motiv, atât el, cât și alți doi consilieri locali PDL, Mădălina Popa și Florin Gheorghe, au și fost, inițial, excluși din partid, însă în cele din urmă și-au recâștigat acest statut.
Mai mult, s-a încercat chiar retragerea calităților de aleși locali, dar totul nu a fost decât un eșec al democrat-liberalilor.
În 2010, Comisia pentru administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și a libertăților cetățeanului din Consiliul Local Municipal Constanța s-a reunit în ședința lunară premergătoare ședinței de Consiliu. Unul dintre proiectele înaintate Comisiei juridice a CLM Constanța a fost cel referitor la retragerea calității de aleși locali în cazul lui Dănuț Moisoiu, al Mădălinei Popa și al lui Florin Gheorghe și, totodată, declararea ca vacante a mandatelor lor după ce aceștia au fost excluși din Organizația PDL Constanța în vara lui 2008, pentru colaboraționism cu PSD-ul, respectiv pentru acțiuni împotriva propriului partid, decizie contestată de foștii democrat-liberali în instanță.
Deloc surprinzător, proiectul nu a primit avizul Comisiei juridice, motivele invocate fiind legate de existența unor dosare în instanță, în care Popa, Gheorghe și Moisoiu au contestat decizia PDL de excludere din partid, motiv pentru care nu li s-a retras calitatea de aleși locali.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 12 Aprilie 2012
Stire din Politică-Administrație : PDL se face verde în București
Pagina a fost generata in 0.9503 secunde