Consilierul mangaliot Paul Foleanu susține că Tusac se află în stare de incompatibilitate cu funcția de primar

574
Consilierul democrat-liberal Paul Foleanu a declarat, vineri, că a depus o sesizare la Instituția Prefectului Județului Constanța prin care atrage atenția asupra stării de incompatibilitate în care se află primarul Mihai Claudiu Tusac și cere încetarea mandatului său.
"Mihai Claudiu Tusac este incompatibil cu funcția de primar deoarece, potrivit Hotărârilor de Consiliu Local cu nr. 50/2008 și nr. 151/2008, primarul este reprezentant în AGA a societății Administrarea Parcului Industrial Mangalia SRL, respectiv a SC RAJA SA Constanța", a explicat Foleanu.
Tot Foleanu a precizat că, în conformitate cu prevederile legii 161/2003, funcția de primar sau de viceprimar este incompatibilă cu funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național.
Democrat-liberalul a mai spus că sesizarea a fost înaintată și cabinetului premierului Emil Boc.
Potrivit legii 161/2003, alin. (4) "în situația în care alesul local aflat în stare de incompatibilitate nu renunță la una dintre cele două funcții incompatibile în termenul prevăzut la alin. (3), prefectul va emite un ordin prin care constată încetarea de drept a mandatului de ales local la data împlinirii termenului de 15 zile, sau, după caz, 60 de zile, la propunerea secretarului unității adminis-trativteritoriale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2724 secunde