Consiliul Județean Constanța a atacat în contencios administrativ Ordonanța 63

315

Articole de la același autor

Consiliul Județean Constanța a anunțat ieri, prin intermediul unui comunicat de presă, că ținând cont de "gravele perturbări provocate vieții economice, sociale, culturale și administrative ale județului Constanța de aplicarea prevederilor Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 63/2010", conducerea CJC a introdus o acțiune în instanța de contencios administrativ împotriva Executivului. Mai mult, în comunicat se arată că a fost sesizată și Curtea Constituțională Română, cu privire la constatarea excepțiilor de neconstituționalitate ale actului normativ menționat.
Curios cum, deși această conducere a CJC a pus cruce, cu doar câteva zile în urmă, Operei din Constanța și, deci, unuia dintre cele mai semnificative paliere ale culturii, menționează acum, în acest comunicat, printre altele, că și viața culturală are de suferit.
În opinia CJC, actualul Guvern a creat discriminări între categoriile de bugetari, deoarece i-a împărțit "în funcționari publici guvernamentali (intangibili în fața restructurărilor) și bugetari de mâna a doua (funcționari ai primăriilor și consiliilor județene, angajați în învățământ, cultură și sănătate), carnea de tun a restructurărilor și reducerilor salariale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.706 secunde