Primarul Mangaliei, Cristian Radu:

"Consiliul Județean Constanța să distribuie populației măști"

470

Articole de la același autor

Primarul Mangaliei, Cristian Radu, solicită Consiliului Județean Constanța să distribuie măști și mănuși tuturor vârstnicilor județului, în contextul deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), care obligă populația să-și acopere nasul și gura la fiecare ieșire din casă, pe toată durata stării de urgență.

"În mod normal, ar fi trebuit ca reprezentanții Consiliului Județean să asigure tuturor locuitorilor Constanței măști de protecție, înainte de a se emite decizia CJSU. Dacă obligă cetățenii să respecte anumite reguli, ar fi indicat ca autoritățile județene să-i și ajute pe oameni, în colaborare cu primăriile", a declarat edilul din Mangalia, Cristian Radu.

El consideră că, pe toată durata crizei epidemiologice, prioritatea autorităților locale și județene trebuie să fie sprijinirea vârstnicilor, persoanelor cu dizabilități și tuturor categoriilor vulnerabile în fața virusului.

"Dacă nu se pot cumpăra măști pentru toți locuitorii județului, ar trebui să ne concentrăm pe categoriile defavorizate. Unele primării se pot organiza mai bine, altele mai puțin. Consiliul Județean trebuie să colaboreze cu toate administrațiile locale să le asigure acestor oameni măști și mănuși, pentru a-i scuti de anumite cheltuieli, dar mai ales pentru a evita situațiile neplăcute și riscante, în care bătrânii și persoanele cu dizabilități se înghesuie prin unele farmacii pentru măști și mănuși la un preț mai mic", a explicat Cristian Radu.



Mese calde pentru vârstnici


El a mai spus că, la nivelul municipiului Mangalia, au fost distribuite mănuși și măști tuturor vârstnicilor și persoanelor defavorizate, iar angajații primăriei le fac cumpărăturile și le duc mese calde celor care au cerut sprijinul autorităților.

"Le-am dus acasă pachetele lunare cu alimente celor care se încadrează în limita de venituri stabilită de Consiliul Local, iar în lunile următoare, vom mări acest plafon. După sărbătorile pascale vom trece, din nou, pe la domiciliile tuturor vârstnicilor pentru a le oferi măști și mănuși, precum și soluții dezinfectante.

Personal, sunt permanent în legătură cu toți locuitorii orașului pentru a-i sprijini, pe durata stării de urgență", a mai spus Cristian Radu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9359 secunde