Primăria Mangalia a început lucrările de modernizare a Pieței Republicii

356
Primăria Mangalia a început lucrările de modernizare a Pieței Republicii - mangalia2-1586444956.jpg

Articole de la același autor

Reprezentanții administrației publice locale din Mangalia au demarat lucrările de modernizare a Pieței Republicii din localitate, proiect cu finanțare UE, în valoare de aproximativ un milion de euro. Proiectul face parte dintr-un program transfrontalier româno-bulgar, care prevede reabilitarea tramei stradale din centrul orașului.

Conform documentației tehnice, va fi creată o zonă de promenadă, se va interveni cu lucrări la terasamente, suprafețe carosabile, trotuare, pavaje pietonale, spații verzi, utilități și alte dotări. Totodată, pe platoul din fața Casei de Cultură, va fi amenajat un spațiu adecvat pentru desfășurarea evenimentelor.

"Acest proiect este o continuare a programului municipal de modernizare a zonelor centrale ale orașului, cu fonduri UE. Până la sfârșitul acestui an, când vom finaliza lucrările, Piața Republicii va arăta ca Aleea Teilor, vechea faleză a orașului, reabilitată acum câțiva ani, cu bani europeni", a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Printre altele, el a precizat că, în cadrul proiectului, nu se va interveni asupra mozaicului din centrul piațetei, care însă va fi recondiționat, ulterior, din buget local.

În plus, el a adăugat că, în prezent, Primăria Mangalia are în execuție șase proiecte cu fonduri UE, inclusiv cel menționat anterior. Alte două proiecte vizează modernizarea stațiunilor Neptun și Saturn, iar un altul prevede reabilitarea falezei Mangalia - Saturn. Tot cu bani europeni, se restaurează Biserica "Sf. Gheorghe" (monument istoric) și se reabilitează aproape 20 de străzi din mai multe zone ale orașului.

Totodată, Primăria Mangalia a depus, la ministerele de resort, peste 10 proiecte aflate în diferite stadii de analiză și evaluare.

"Vrem să atragem, în continuare, bani europeni pentru construirea unui ambulatoriu modern, la spitalul municipal, construirea de locuințe sociale, baze sportive pentru tinerii orașului, transport public cu autobuze electrice, precum și pentru alte proiecte de reabilitare a infrastructurii turistice din stațiuni", a mai spus Cristian Radu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5524 secunde