Consiliul Local Cernavodă funcționează cu un pesedist mai puțin

812
Consiliul Local Cernavodă funcționează cu un pesedist mai puțin - cernavodamarianamircea32-1311528755.jpg

Deși social-democratul Dumitru Chivu a fost înlăturat din Consiliul Local Cernavodă, nici până la acest moment nu s-a reușit validarea mandatului celui care ar trebui să-l înlocuiască.

Primarul orașului Cernavodă, Mariana Mircea, susține că acest lucru nu a fost posibil, deoarece consilierii locali au făcut un abuz în privința validării mandatului înlocuitorului lui Dumitru Chivu, social-democratul Nicolae Dinu.
"După ce am primit decizia instanței de judecată prin care se stabilea că mandatul consilierului Dumitru Chivu a încetat, l-am propus pe Nicolae Dinu. Consilierii au făcut un abuz și nu au votat validarea mandatului acestuia. Din acest motiv, avem un consilier mai puțin în cadrul Consiliului Local Cernavodă", a declarat Mariana Mircea.
Printre altele, edilul a dat de înțeles că vina aparține și consilierilor liberali, deși, potrivit protocolului USL, divergențele dintre PSD și PNL ar trebui să dispară.
La rândul lui, președintele PNL Cernavodă și, totodată, consilier local, fostul primar Gheorghe Hânsă, a declarat că validarea mandatului pentru social-democratul Nicolae Dinu nu este decât o chestiune de timp.
"Nu s-a făcut niciun abuz. Consilierii liberali nu au votat împotrivă, ci s-au abținut. Persoana propusă, Nicolae Dinu, nici nu era prezentă la ședința Consiliului Local. Noi am cerut să fie de față, să se prezinte în fața noastră, să îl cunoaștem și noi. Poate omul nici nu vrea să fie consilier local și noi îl votăm în lipsă", a spus Gheorghe Hânsă.
Hotărârea de încetare a mandatului de ales local deținut de Dumitru Chivu a fost stabilită de instanța de judecată. Inițial, el a fost exclus din PSD, în anul 2010, în urma unor divergențe avute cu președintele PSD Cernavodă, primarul Mariana Mircea.
Legea prevede că un consilier local exclus din partidul pe listele căruia a câștigat funcția își pierde și calitatea de ales local. Deoarece consilierii locali din Cernavodă au refuzat să voteze hotărârea de încetare a mandatului, primarul Mariana Mircea s-a adresat instanței de judecată, care i-a dat câștig de cauză.
Drept urmare, la ultima ședință a Consiliului Local, edilul le-a adus la cunoștință aleșilor locali decizia instanței de judecată. În consecință, încetarea mandatului de consilier local al lui Chivu a fost votată de consilierii tuturor formațiunilor politice, cu excepția viceprimarului, democrat-liberalul Florian Hristea, care s-a abținut.
În altă ordine de idei, Dumitru Chivu consideră că înlăturarea sa din Consiliul Local Cernavodă este un abuz și s-a adresat Tribunalului Con-stanța, secției de Contencios - Admi-nistrativ și Fiscal. El solicită magistraților suspendarea executării actului adminis-trativ adoptat în ședința CLM din luna iunie, prin care s-a votat încetarea mandatului său de consilier local. Primul termen de judecată în acest proces a fost stabilit pentru data de 9 august.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5258 secunde