Concurs Consiliul Local Cumpăna a amânat aprobarea bugetului pe 2009 pentru ședința viitoare

1435

Articole de la același autor

Aleșii locali din Cumpăna s-au întâlnit joi după-amiază, într-o nouă ședință ordinară, având pe ordinea de zi o serie de proiecte importante pentru dezvoltarea comunei.
Printre acestea s-a numărat și aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2009. Primarul Mariana Gâju a explicat însă că proiectul nu poate fi aprobat întrucât Consiliul Județean nu a comunicat către Primărie care sunt sumele defalcate, de echilibrare pentru bu-getul local. Mai mult, ea a arătat că administrația locală Cumpăna nu a primit din partea Direcției Generale a Finanțelor Publice situația privind sumele alocate comunei pentru anul 2009. În aceste condiții, cei 17 consilieri au hotărât amânarea aprobării bugetului pentru ședința viitoare când vor avea toată documentația necesară.
Un alt proiect a vizat aprobarea listei solicitanților de locuințe ANL pentru 2008. Până în prezent, există 81 de dosare înregistrate, însă doar 64 de norocoși vor avea șansa să locuiască în apartamente ANL. Lista beneficiarilor va fi aprobată tot în ședința următoare, după ce comisiile de specialitate vor analiza punctajul acumulat de către fiecare solicitant. În aproximativ două luni, beneficiarii vor putea intra și în posesia apartamentelor.
Pentru anul 2009, administrația locală are în plan realizarea unui alt număr de 64 de locuințe ANL. Potrivit primarului, deja există 11 dosare pentru această nouă etapă.
Totodată, Consiliul Local și-a manifestat interesul în dezvoltarea proiectelor de mediu. Acest lucru este demonstrat prin decizia de a implementa proiectul "Adoptă un copac… la Cumpăna vremii", derulat cu sprijinul ONG-ului "Viitor Plus". Valoarea totală a investiției ajunge la 80.000 euro, bani care vor fi utilizați pentru împădurirea a 10 hectare. Potrivit primarului, Fondul de Mediu va suporta 50% din investiție. "Diferența de 40.000 de euro va fi suportată de către Primăria Cum-păna, Consiliul Local și partenerul nostru, Rotari Pontus Euxinus. Celălalt partener, Asociația pentru Dezvoltare Intercomunitară Cumpăna, va avea un aport în natură, prin voluntariat", a mai spus Gâju.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7495 secunde