Constanța a rămas fără primar! Cine va prelua conducerea orașului

1070
7
Constanța a rămas fără primar! Cine va prelua conducerea orașului - constantaaramasradumazare2-1428336212.jpg

Articole de la același autor

Prefectul județului Constanța, Ion Constantin, a emis, ieri, ordinul prin care Radu Mazăre a fost suspendat din funcția de primar, după ce judecătorii au dispus arestarea sa preventivă.

"Având în vedere adresa Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția Penală, înregistrată la Instituția Prefectului - Județul Constanța, prin care s-a dispus arestarea preventivă, prefectul județului Constanța, Constantin Ion, în conformitate cu prevederile art. 71 din Legea administrației publice locale nr. 215/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, în temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul și Instituția Prefectului, republicată, a emis ordinul prin care se constată suspendarea de drept a mandatului primarului Municipiului Constanța, domnul Mazăre Radu Ștefan, până la încetarea măsurii arestării preventive", se spune în comunicatul de presă transmis de reprezentanții Prefecturii Constanța.

Drept urmare, compartimentul controlul legalității actelor și contencios administrativ a comunicat prezentul ordin lui Radu Mazăre, Consiliu-lui Local Constanța și se-cretarului Municipiului Constanța. Potrivit legii, acest ordin poate fi atacat la instanța de contencios administrativ. În caz contrar, ordinul de suspendare din funcție a lui Radu Mazăre este valabil până la încetarea măsurii arestării preventive.

v v v

În consecință, ca urmare a acestei situații, consilierii locali ai Municipiului Con-stanța se reunesc, astăzi, pentru a-l alege pe unul dintre cei doi viceprimari care să preia atribuțiile primarului Radu Mazăre. Conform procedurii, aleșii locali vor trebui să-și exprime opțiunea care dintre cei doi viceprimari, Decebal Făgădău sau Gabi Stan, este mai abilitat să aibă atribuții de primar.

Reamintim că Radu Mazăre a ajuns în această situație după 15 ani de când se află în fruntea administrației publice din Constanța. El se află la al patrulea mandat de primar al Constanței, prima dată fiind ales în anul 2000 ca independent, ulterior fiind ales ca membru al PSD, partid din care Radu Mazăre și-a dat demisia luna trecută.

Ordinul de suspendare din funcție vine ca urmare a faptului că Radu Mazăre a fost arestat preventiv săptămâna trecută într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-ar fi sprijinit în obținerea de autorizații. 

Comentează știrea

gigi
7 aprilie 2015
ooo,ce veste minunata!

Primim si noi o veste super! Sa dispara din imaginea constantei pacaliciul asta modificat genetic! Ne-a facut de ris orasul cu prezentarile lui de rahat!

je
7 aprilie 2015
anti mascarici

deja se intereseaza pachetarii de tine,ai grija!

Răspuns la: ooo,ce veste minunata!
Adăugat de : gigi, 7 aprilie 2015
Primim si noi o veste super! Sa dispara din imaginea constantei pacaliciul asta modificat genetic! Ne-a facut de ris orasul cu prezentarile lui de...
Alex
7 aprilie 2015
Continua

Atât timp cât vei continua să susții în mintea ta imaginea schimbărilor pozitive pe care ți le dorești, acestea vor continua să se petreacă în viața ta. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea "Te-ai născut bogat". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

pasqualyna
7 aprilie 2015
Oferta de lucru!

Dacă vă concentrați asupra lucrurilor dorite și țineți gândurile departe de ceea ce vă provoacă teamă, scopurile voastre, oricare ar fi ele, se vor materializa în cele din urmă și vor deveni realitate. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul "Info" la adresa de email [email protected]

popey
7 aprilie 2015
Abureli

Asta a fost orice numai primar nu ,poate doar in Mamaia

cristina
16 aprilie 2015

Numai aici este cea mai buna oferta de lucru! Oferta noastra este acum un fenomen, pentru ca tot mai multi oameni s-au convins de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "Info" la adresa de email: [email protected]

Munca la domiciliu
26 aprilie 2015
Ceva nou

Daca ai nemulltumiri, poti declansa ACUM schimbarea, pentru ca viitorul tau sa fie altul."Cea mai buna cale pentru a-ti indeplini visele este sa te trezesti"zice PAUL VALERY.Timp de lucru in functie de propriile posibilitati. Nu este necesara experienta.Instruire gratuita oferita sub forma unor lectii prin mail.Acest proiect vizeaza piata americana a cartilor electronice,cereti detalii "PROIECT" la adresa de email: [email protected] Oferim si solicitam seriozitate!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1678 secunde