Constanța renaște cu Stelian Ion, candidat USR-PLUS, la primărie. "Viitorul orașului depinde de fiecare dintre noi"

2310

Articole de la același autor

Deputatul Stelian Ion, candidat la Primăria Constanța din partea USR-PLUS a prezentat, ieri, în cadrul unei conferințe de presă, programul ce vizează dezvoltarea orașului, denumit "CONSTANȚA RENAȘTE".

Într-un cadru relaxat, pe terasa unui restaurant aproape de mare, Stelian Ion i-a avut aproape, ca de fiecare dată, pe tinerii care sunt propuși să facă parte din Consiliul Local Municipal Constanța. Tineri alături de care și-a propus să schimbe fața orașului iar Constanța să renască.


Încă de la început, candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, deputatul Stelian Ion, a spus că, în spatele acestui program structurat în 12 capitole se află zeci de întâlniri și discuții cu constănțenii, focus grupuri și sondaje de opinie.

"Viitorul acestui oraș depinde de fiecare dintre noi. Avem puterea și libertatea de a decide care va fi destinul Constanței: îl lăsăm să se scufunde în mizerie și subdezvoltare, sau îl salvăm. Pentru că vrem să le oferim copiilor noștri posibilitatea de a avea un viitor în Constanța, de a nu fi nevoiți să plece la un moment dat, am pregătit un plan de dezvoltare pentru orașul în care m-am născut și am crescut și în care candidez pentru funcția de primar. Acest plan este o sumă de proiecte care se pot transforma în fapte, prin propriile noastre decizii", a declarat Stelian Ion.

El a explicat că planul exprimă soluții la problemele noastre și oferă o viziune de dezvoltare.

"Planul a fost scris în funcție de ceea ce mulți dintre voi ați spus atunci când ne-am consultat. De aceea, acest plan este mai mult rezultatul ideilor voastre, nu alor mele. Eu doar am pus în pagină multe dintre ideile voastre cu convingerea că ne dorim același lucru pentru viitorul Constanței și că reușita noastră depinde de noi toți, nu de vreun personaj providențial. Acest plan nu conține povești și propuneri fantasmagorice, este un plan realist, pe care vrem să-l punem în practică în mod efectiv. Planul abordează economia, salubritatea, spațiile verzi, urbanismul, cultura și educația, sănătatea, sportul și modul în care trebuie să funcționeze primăria", a menționat candidatul USR-PLUS pentru Primăria Constanța, Stelian Ion.

Viziunea USR-PLUS asupra orașului

"Noua economie a Constanței ar trebui să fie motorul care ne va propulsa în viitor. Într-un orizont de timp mediu, Constanța trebuie să devină un centru industrial și de tehnologii avansate, nu doar un oraș al comerțului cu cereale și al serviciilor pentru activități portuare. Asta nu înseamnă scăderea importanței portului maritim, ci concentrarea pe activități cu valoare adăugită înaltă, unde se creează profituri mari pentru firme și venituri atractive pentru lucrători, astfel încât pe termen mediu și lung, rata de angajare să crească, emigrarea să fie încetinită, iar forța de muncă bine calificată să fie susținută în oraș. Prin industrializare se creează în timp resursele financiare pentru a susține activitățile esențiale unui oraș: educația, cultura, regenerarea naturală și urbană, sportul, sănătatea, serviciile și utilitățile publice", a explicat Stelian Ion.

El a mai adăugat că un oraș curat și prietenos cu mediul are în vedere că primăria este cea care ar trebui să reorganizeze sistemul de management al deșeurilor pentru a proteja sănătatea locuitorilor orașului și a reduce gradul de poluare.

Revitalizarea zonelor istorice distruse, amenajarea unui parc tehnologic, adaptarea ofertei educaționale din învățământul profesional la cerințele angajatorilor, reciclarea deșeurilor, amenajarea de spații verzi, reabilitarea Parcului Tăbăcărie, introducerea autobuzelor electrice în oraș, amenajarea de parcări, construirea unui spital metropolitan și a unui teatru municipal sunt doar câteva dintre proiectele prezentate de Stelian Ion.

Printre altele, el a spus că toate proiectele din programul său local sunt realizabile iar cele mai mute surse de finanțare sunt bazate pe fonduri europene.

"Vom dezvolta Constanța în beneficiul locuitorilor săi, într-un mod care să valorizeze și să celebreze identitatea istorică și culturală a orașului. Clădirile reprezentative ale orașului care au fost distruse trebuie renovate sau reclădite, pentru a ne regăsi identitatea și stima de sine. Noile cartiere se vor dezvolta după planuri urbanistice gândite pentru a crește calitatea vieții. Trebuie să ne deplasăm rapid, civilizat, ecologic, ieftin. Noile inovații tehnologice în transport vor juca un rol semnificativ în schimbarea modului în care ne deplasăm", a mai spus Stelian Ion.

În altă ordine de idei, programul acestuia va fi prezentat și în edițiile viitoare, pe parcursul campaniei electorale care începe pe 28 august, însă cei care doresc să-l parcurgă îl pot găsi și pe site-ul stelianion.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0239 secunde