Constanța va avea stadion nou. Guvernul pune la bătaie aproape 100 de milioane de euro

1417
1
Constanța va avea stadion nou. Guvernul pune la bătaie aproape 100 de milioane de euro - stadionconstanta-1666193378.jpg
Este oficial! Constanţa va avea un stadion ultramodern. Guvernul României, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, a aprobat miercuri construirea unui nou stadion, la Constanța, care va purta numele lui Gheorghe Hagi.

Arena, care va avea un gazon hibrid, va avea o capacitate de 18.000 de locuri, iar complexul va cuprinde și un teren de antrenament pentru fotbal și atletism (pistă cu 6 culoare), cu o tribună de aproximativ 1.000 de locuri.

Vor mai exista la clădirea stadionului săli de antrenament, centru de conferințe, spațiu expozițional, spații administrative, comerciale și restaurante.
 

Lucrările vor dura aproximativ 28 luni, iar costul total va fi de 480.490.000 lei (aproximativ 97,5 milioane de euro), banii urmând a fi oferiți de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Momentan nu se ştie când vor începe lucrările de demolare a actualului stadion din Constanţa.

Acesta a fost construit în 1970 și modernizat în 1999. Arena are în prezent o capacitate de 15.500 de locuri. În prezent, Farul lui Gică Hagi evoluează la Ovidiu, pe un stadion de 4.500 de locuri. 



Comentează știrea

Constanța va avea un Complex Sportiv nou
21 octombrie 2022
Constanța va avea stadion nou

Aspecte elementare cum e mai bine [Stadion] sau [ComplexSportiv] ? Ce insemna fiecare si care e destinatia ? Trivial : [Stadion, exclusiv fotbal] , [ComplexSportiv, centrat aici pe fotbal dar cu extensie Atletism si alte activitati conexe (precizat si pe continut articol, etc). Chiar si titlul are impact semnificativ

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3228 secunde