Constanţa va avea un muzeu de arheologie submersă

478
Constanţa va avea un muzeu de arheologie submersă - enciucomoriarheologice2-1626626846.jpg
Consiliul Judeţean Constanţa dezvoltă numeroase proiecte. Printre acestea se numără şi unul foarte important. Este vorba despre un laborator de arheologie submersă. Practic, turiştii, dar şi localnicii din Constanţa vor putea vizita un muzeu aflat pe fundul Mării Negre, prin intermediul unor holograme.

„Am încheiat un proiect cu finanțare europeană, intitulat TREASURE, prin care Consiliul Județean Constanța a achiziționat dotările necesare unui laborator de arheologie submersă. Este vorba despre o ambarcațiune, costume şi echipamente pentru scufundări, sonar și R.O.V. pentru scanarea fundului mării, dar și despre echipamente de vizualizare și proiecție holografică ce se vor pune la dispoziția vizitatorilor muzeului. Acest proiect s-a desfășurat în parteneriat cu vecinii noștri din Bulgaria, Moldova și Turcia. La conferința de închidere a partenerului din Turcia, organizată în legătură cu acest proiect, am avut plăcerea să-l cunosc pe domnul guvernator Șükrü Alperen Göktaș, care s-a arătat deosebit de încântat de acest parteneriat și de contextul său european.

Dincolo de activitățile concrete pe care le-am realizat împreună cu partenerii noștri cu această ocazie, cea mai mare realizare a reprezentat-o creșterea gradului de conștientizare a importanței Uniunii Europene și a rolului pe care aceasta îl poate juca în dezvoltarea relațiilor cu vecinii noștri”, a scris vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Petre Enciu, pe pagina sa personală de Facebook.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4028 secunde