Corina Creţu: „Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE la începutul anului viitor”

122
Corina Creţu: „Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la UE la începutul anului viitor” - corinaa-cretu-1696424075.jpg

Articole de la același autor

Europarlamentarul Corina Creţu a susţinut la Strasbourg în plenul Parlamentului European, că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare la începutul anului viitor, având în vedere atât de reformele care se întreprind, cât şi situaţia geopolitică.

„Intervenţia mea din plenul Parlamentului European de la Strasbourg, de susţinere a Republicii Moldova pentru aderarea la Uniunea Europeană. Republica Moldova şi-a manifestat puternic dorinţa de apartenenţă la familia europeană, fiind fermă în faţa atacurilor hibride venite din partea Rusiei, făcând faţă multiplelor crize şi primind cu braţele deschise cel mai mare număr de refugiaţi ucraineni raportat la numărul locuitorilor. Pe 23 iunie 2022, a devenit ţară candidată la Uniunea Europeană. Am fost săptămâna trecută la Chişinău şi vreau să vă asigur că Republica Moldova este pregătită să înceapă negocierile de aderare imediat la începutul anului viitor, ţinând cont atât de reformele care se întreprind, de aspiraţiile europene ale poporului care au fost clar manifestate în cadrul Adunării Moldova Europeană, dar şi luând în calcul situaţia geopolitică”, a arătat Corina Creţu, potrivit unei postări pe Facebook.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3753 secunde