Corlățean: Am primit mandat să discut cu președintele Băsescu numirile de ambasadori

916
Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a declarat că are mandat să discute cu președintele Traian Băsescu numirile de ambasadori ai României, având în vedere că în prezent sunt mai multe astfel de poziții importante care nu sunt acoperite.

El a menționat în acest sens posturile de la Roma, Varșovia și Atena, adăugând că sunt însă și o serie de alți ambasadori cu mandatele terminate sau care urmează să se termine.

De asemenea, el a punctat că atribuțiile președintelui și ale Guvernului în privința politicii externe sunt foarte clar menționate în Constituție, însă prin Acordul de colaborare instituțională semnat de Băsescu și Ponta s-a obținut o înțelegere politică pentru a avea poziții consolidate, pe o singură voce, ale statului român în plan extern. Printre ambasadorii României din capitale importante aflați la finalul mandatului de patru ani se numără Adrian Cosmin Vierița, numit la Washington în ianuarie 2008, Constantin Mihai Grigore, numit la Moscova în 2008, Ion Jinga, numit la Londra în 2008, Sorin Ducaru, reprezentantul permanent al României la NATO (numit în 2006), Mihnea Motoc, șeful misiunii României pe lângă UE (numit în 2008).

În acordul de coabitare semnat, în decembrie, de președinte și premier se arată că există domenii efective în care cooperarea dintre cele două componente ale executivului se impune, iar în această materie se înscriu și numirile de ambasadori.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2095 secunde