Corneliu Vadim Tudor, cercetat de ANI

427
Corneliu Vadim Tudor, cercetat de ANI - 9ab87c7f29536f880d091701f89c9111.jpg
Agenția Națională de Integritate a sesizat, ieri, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la posibila săvârșire de către președintele PRM, Corneliu Vadim Tudor, a infracțiunii de fals în declarații, deoarece acesta nu a menționat în declarațiile de avere și interese venituri obținute din drepturi de autor.
De asemenea, ANI a sesizat ANAF-ul pentru a stabili obligațiile fiscale referitoare la veniturile realizate de Vadim Tudor din drepturi de proprietate intelectuală de la SC Editura România Mare SRL și nedeclarate în vederea impozitării.
ANI susține că președintele PRM a menționat în declarațiile de avere venituri obținute din "onorariu-drept de autor" de la Editura România Mare, în valoare totală de 40.985 lei, venituri care nu se află înregistrate în evidențele Administrației Finanțelor Publice.
Referitor la veniturile realizate în anul fiscal 2008, Corneliu Vadim Tudor nu a menționat niciun fel de venit în declarațiile depuse în calitate de euro-parlamentar.
În plus, liderul PRM nu a menționat, în niciuna din declarațiile de avere din perioada 2006 - 2010, veniturile obținute din drepturi de proprietate intelectuală de la Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România - Asociația pentru Drepturi de Autor și SC Clauet 99 SRL, în valoare totală de 36.298 lei.
De asemenea, președintele PRM nu a menționat, în declarațiile depuse în calitate de euro-parlamentar în anul 2009, veniturile obținute din dividende de la SC Editura Speranța SRL, în valoare de 150.000 lei.
ANI mai arată că președintele PRM este titularul, conform evidențelor ING Bank NV Amsterdam - Sucursala București, a două conturi bancare deschise în euro și unul în lei, cu o valoare totală, la data de 19.10.2009, de 11.654 euro, care nu au fost menționate în declarația de avere completată și depusă, în calitate de euro-parlamentar.
Agenția susține că l-a invitat la sediul său pe Corneliu Vadim Tudor, pentru a-și expune punctul de vedere, însă adresa ANI a fost returnată, purtând mențiunea "destinatarul refuză primirea și refuză să facă mențiunea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 28 Februarie 2011
Stire din Politică-Administrație : Lăsați baltă de PSD
Pagina a fost generata in 0.2245 secunde