Kelemen Hunor, despre PPMT:

"Este o greșeală înființarea unui nou partid politic"

684
2
Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, ieri, că nu știe de existența niciunui Partid Popular Maghiar, dar că apariția unei noi formațiuni politice este o greșeală istorică, deoarece divizează comunitatea maghiară.
"Nu există acest partid. De la depunerea actelor, până la înregistrarea partidului e cale lungă. Este o greșeală înființarea unui nou partid politic, pentru că prin divizarea comunității nu se poate asigura o reprezentare politică coerentă și puternică, deci din acest punct de vedere cei care au luat această decizie comit o greșeală, dar sunt convins că și la alegerile de anul viitor comunitatea maghiară va fi foarte unită și înțeleaptă", a declarat Kelemen Hunor.
Acesta a spus că maghiarii vor ști să ocolească pericolul de a rămâne fără reprezentare la nivel local și mai ales național și că orice inițiativă de a înființa un nou partid este o greșeală tactică.
Kelemen Hunor a mai afirmat că UDMR "nu va face nimic din punct de vedere tehnic" pentru a împiedica apariția unei noi formațiuni politice.
Fostul deputat UDMR de Timiș, Toro Tibor, unul dintre liderii Consiliului Național al Maghiarilor, a depus, ieri, la Tribunalul București, o cerere de înființare a unei noi formațiuni politice, intitulate Partidul Popular Maghiar din Transilvania, care îl are ca mentor pe euro-parlamentarul Laszlo Tokes.
"Noi suntem mândri de această etichetă, că suntem partidul lui Tokes. Laszlo Tokes este o personalitate marcantă, cu un set de valori, dar el fiind euro-parlamentar nu poate avea funcții în partid", a declarat Toro Tibor.

Comentează știrea

frunda verde
5 mai 2011
concurenta politica

Pericolul pentru unguri ca si perntru romani nu vine de la eventuala infiintare a unui partid unguresc ci de la faptul ca va fi condus sau va juca rolul de instrument antiromanesc in mana unuia ca popa Tokes.

BoK de Rachitele
6 mai 2011
Hun-i (or)

Da,de cand mai UdeMereu pe voi-sunteti "partid" ??!!!-hai sichitir!!.Macar ailalti au "bunul simt" in a se inregistra ca partid politic.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2762 secunde