Costineștiul se pregătește de noi investiții în infrastructură

450

Articole de la același autor

Localitatea Costi-nești se pregătește deja pentru sezonul estival de la anul. Pentru că investițiile sunt de amploare, primăria dorește să finalizeze din timp lucrările pentru a nu crea disconfort turiștilor, agenților economici și localnicilor.

Astfel, în paralel cu modernizarea trotuarelor, aleilor pietonale și iluminatului public, ad-ministrația locală are în plan reabilitarea tramei stradale pe principala șosea din localitate, de la bifurcația cu Drumul Național până în capătul celălalt al stațiunii.

"În total sunt aproximativ 5 kilometri de drum pe care am vrea să îi reabilităm, începând de la intersecția cu drumul național. Este vorba despre proiectul de Modernizare a Infrastructurii Rutiere Locale din comuna Costinești, finanțarea făcându-se din fonduri europene. Astfel, am vrea să re-asfaltăm principalele artere rutiere din localitate, de la fundație până la covorul asfaltic. Noi tot timpul am pus accent pe lucrările de infrastructură care, până la urmă, nu sunt nimic spectaculos, ci doar un semn de civilizație. A avea drumul asfaltat, un trotuar luminat, rețea de alimentare cu apă și canalizare nu sunt decât condiții de normalitate, mai ales într-o localitate de statutul Costineștiului, care este vizitată în fiecare an de sute de mii de turiști", ne-a declarat primarul Traian Cristea.

Drumuri asfaltate pe câmp

De asemenea, Primăria Costinești intenționează să construiască 7 kilometri de drum de exploatație agricolă, finanțarea fiind, de ase-menea, din fonduri europene și ridi-cându-se la peste un milion de euro.

"În anul 2000, în Costinești nu exista decât un singur drum, de 3 km, asfaltat. Erau doar vreo 20 de case nou construite, nu exista canalizare, alimentare cu apă, iar spațiile de cazare erau reduse. Lucrurile s-au schimbat însă radical în acești ani", ne-a declarat primarul Costineștiului, Traian Cristea. Astfel, în ultimii zece ani au fost asfaltate toate drumurile din comună, s-a tras apă, canalizare în toate cartierele, inclusiv în cele nou construite, timp în care localitatea s-a extins considerabil, având astăzi peste 33.000 de locuri de cazare.

"În ultimii patru ani am asfaltat zeci de kilometri de drumuri, am extins rețeaua de alimentare cu energie electrică pe cel puțin 14 km. În urma acestei campanii, în zonele locuibile nu vor mai exista drumuri neasfaltate", a precizat primarul Traian Cristea.

Spre exemplu, doar într-un singur an, Primăria a investit în asfaltare 2,4 milioane de euro din fonduri europene și 3 milioane de lei bani de la Guvern, plus un alt milion de euro, tot din fonduri europene, pentru asfaltarea drumurilor de exploatație agricolă, care se întind pe o lungime de 5,6 km", a declarat Traian Cristea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Septembrie 2015
Stire din Eveniment : Turistă salvată de la înec
Pagina a fost generata in 0.8992 secunde