Autoritățile locale promit

Crăpăturile de pe faleza din zona Cazinoului vor fi astupate până la deschiderea sezonul estival

4081
Crăpăturile de pe faleza din zona Cazinoului vor fi astupate până la deschiderea sezonul estival - c17984798490e748b4d66ea4708166dc.jpg
Reprezentanții Primăriei Constanța s-au întâlnit, ieri dimineață, cu specialiști în hidrotehnică și structuri de rezistență, în cadrul unui Comandament de urgență, pentru a analiza starea falezei, după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a observat că fisurile apărute în apropierea Cazinoului s-au adâncit. Viceprimarul Decebal Făgădău ne-a declarat că, după consultarea experților, s-a decis că soluția tehnică indicată este astuparea fisurilor cu injecții de beton. "Vom remedia prin injecții de beton fisurile apărute, atât cele din apropierea Cazinoului, cât și cele din dreptul malului de sprijin, dintre trepte și Cazinou", a arătat viceprimarul. El a subliniat că vor fi efectuate lucrări doar la zonele afectate - acestea vor fi decopertate, vor fi efectuate injecțiile cu beton, după care va fi refăcut pavajul.

Se așteaptă bani europeni pentru o lucrare de amploare
Deși este necesară consolidarea întregii porțiuni de faleză cuprinsă între Vraja Mării - Cazino - Portul Tomis, căci zona nu a mai fost reabilitată de peste 20 de ani, nu va fi realizată o lucrare de amploare. Pe de o parte, pentru că fondurile necesare (aproximativ trei milioane de euro, cum au estimat autoritățile locale anul trecut) lipsesc, dar și pentru că reabilitarea zonei respective este inclusă în Planul Integrat de Dezvoltare pentru Polul de Creștere Constanța, realizat de Zona Metropolitană, pentru care se dorește să se obțină fonduri europene. "În momentul în care se realizează un proiect pentru finanțare europeană, se dă o declarație pe proprie răspundere că nu au fost făcute investiții și lucrări de reabilitare în ultimii cinci ani, în zona care face obiectul proiectului. Noi vom anunța autoritatea de management a proiectelor europene despre lucrările pe care le vom efectua și faptul că se impun, pentru a nu se agrava starea falezei. Nu dorim să periclităm proiectul, care presupune refacerea întregii zone", ne-a spus Decebal Făgădău. Proiectul de reabilitare realizat de Zona Metropolitană cuprinde consolidarea falezei, refacerea promenadei și a spațiului verde.

Faleza ar trebui să fie refăcută într-o lună de zile
Pentru că lucrările de reabilitare vor fi de mică amploare, doar cât să amâne extinderea crăpăturilor și prăbușirea falezei, reprezentantul autorităților locale a dat asigurări că vor fi realizate până la deschiderea sezonului estival, pentru ca accesul turiști-lor în zonă să nu fie restricționat. Viceprimarul a mai precizat că deocamdată nu se cunoaște valoarea lucrărilor, urmând să fie efectuat un proiect în acest sens.
Oficial, sezonul estival începe pe 1 mai, ceea ce înseamnă că autoritățile locale au puțin peste o lună pentru a se ține de cuvânt. Între timp, zona în care faleza este fisurată va rămâne împrejmuită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6855 secunde